Ράλλυ Ακρόπολις: Στιγμιότυπα Σαββάτου

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το Σάββατο του Ράλλυ Ακρόπολις, όπου η ομάδα της Hyundai πήρε τα ηνία.

Το Σάββατο ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με τα πληρώματα να συμπληρώνουν σχεδόν 150 αγωνιστικά χλμ. Αν η Παρασκευή άνηκε στα Ford Puma της M-Sport, το Σάββατο η Hyundai κυριάρχησε, κατακτώντας τη νίκη και στις 6 ειδικές διαδρομές.

Ο Ott Tanak έκανε την αρχή στην 1η ΕΔ του Πύργου, αλλά ο Sebastien Loeb παρέμενε επικεφαλής, έχοντας σημειώσει το 2ο χρόνο. Ωστόσο, στη 2η ειδική της ημέρας, μία αστοχία στον ιμάντα του εναλλάκτη ανάγκασε τον Loeb να εγκαταλείψει. Στην ίδια ειδική είχε αστοχία ελαστικού και ο νεαρός team-mate του Γάλλου, Pierre-Louis Loubet, χάνοντας 90 δλ.

Στην ίδια ειδική (Περιβόλι 1) ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Kalle Rovanpera χτύπησε το πίσω μέρος του Toyota GR Yaris του, προκαλώντας ζημιά στην πίσω ανάρτηση. Ο Φινλανδός έχασε 12 λεπτά και οποιαδήποτε ελπίδα βαθμολόγησης, πέραν της power stage της Κυριακής.

Αυτό άφησε επικεφαλής τον Thierry Neuville με το Hyundai i20 N με προβάδισμα που ξεπερνούσε το μισό λεπτό επί του Esapekka Lappi της Toyota, o οποίος όμως αντιμετώπισε προβλήματα στη 12η ειδική του αγώνα (Περιβόλι 2).

Αυτό άφησε τα Hyundai -τα οποία αντιμετώπιζαν προβλήματα υπερθέρμανσης- στις 3 πρώτες θέσεις, με τον Neuville επικεφαλής. O Neuville κέρδισε τρεις ΕΔ, εμπρός από τους Ott Tanak (νικητής 2 ΕΔ) και του Ισπανού Dani Sordo που επικράτησε στης 12η ειδική (Περιβόλι 2).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!