Ράλλυ Ακρόπολις: Στιγμιότυπα Παρασκευής

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από την ημέρα της Παρασκευής στο Ράλλυ Ακρόπολις, όπου ο Sebastien Loeb προηγείται με το Ford Puma της M-Sport.

Έπειτα από την υπερειδική της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ, η Παρασκευή ήταν η πρώτη ημέρα πραγματικής δράσης για το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Ο επικεφαλής της βαθμολογίας Kalle Rovanpera ως συνήθως «άνοιγε το δρόμο» με το Toyota GR Yaris και αυτό του κόστισε λίγο χρόνο. Για αυτούς πίσω του, η σκόνη ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα, μειώνοντας την ορατότητα. O νικητής της υπερειδικής, Thierry Neuville, δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος από αυτό.

Τα Ford Puma της M-Sport ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικά, καθώς κέρδισαν ουσιαστικά και όλες τις ειδικές διαδρομές της Παρασκευής. Ο Sebastien Loeb προηγήθηκε στις πρώτες ειδικές της ημέρας, σε Λουτράκι και Χαρβάτι, ενώ στη 2η Λουτρακίου σημείωσε τον ίδιο ακριβώς χρόνο με τον Esapekka Lappi της Toyota, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής. Ωστόσο, στη Δάφνη, ο 48χρονος Γάλλος 9 φορές Πρωταθλητής έκανε ένα λάθος σε μία φουρκέτα και έχασε 10 πολύτιμα δευτερόλεπτα.

Αυτό παρέδωσε την πρωτοπορία στον 25χρονο Pierre-Louis Loubet, ο οποίος κέρδισε ειδική διαδρομή για πρώτη φορά στην πορεία του στην ανώτερη καρηγορία του WRC και επανέλαβε το επίτευγμα και στη Λιβαδειά, όπου ο Loeb έπεσε στην 3η θέση, πίσω από τον Lappi. Ωστόσο, ο νεαρός Γάλλος έχασε την πρωτοπορία στους Βωξίτες, την 7η ειδική του αγώνα και τελευταία της ημέρας, λόγω προβλημάτων με το πεντάλ φρένων αρχικά και στη συνέχεια με την υποβοήθηση του τιμονιού του Ford Puma, που του κόστισαν περίπου 10 δλ.

Συνεπώς, ο Loeb βρέθηκε και πάλι στην πρωτοπορία, με διαφορά μόλις 1,7 δλ. από τον Loubet. Τα δύο αυτοκίνητα της M-Sport ακολουθεί ο Φινλανδός Esapekka Lappi, εμπρός από τα Huyndai των Thierry Neuville, Dani Sordo και Ott Tanak. O Kalle Rovanpera βρίσκεται στην 9η θέση, πίσω από τον team-mate του στην Toyota, Elfyn Evans.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!