H ηλεκτρική Mercedes-Benz G-Class κάνει drift στο χιόνι

Σε αυτό το βίντεο, ο CEO της Mercedes-Benz, Ola Kallenius, μας κάνει μία επίδειξη των δυνατοτήτων της νέας ηλεκτρικής G-Class σε μία παγωμένη λίμνη της πατρίδας του, Σουηδίας.

Στην επερχόμενη Mercedes-Benz EQG, επίσης γνωστή ως η ηλεκτρική έκδοση της G-Class, του γνώριμου SUV με τις κλασικές γραμμές, κάθε τροχός θα έχει το δικό του ηλεκτροκινητήρα. Η Mercedes-Benz υπόσχεται ότι το επερχόμενο ηλεκτρικό μοντέλο, που είναι πανομοιότυπο σε εμφάνιση με το αδερφάκι του που έχει θερμικό κινητήρα, θα είναι ικανότατο και εκτός δρόμου.

Σε αυτό το βίντεο, ο CEO της Mercedes-Benz, Ola Kallenius, ταξίδεψε στην πατρίδα του, τη Σουηδία, για μια αξιολόγηση της ηλεκτρικής G-Class, επιδεικνύοντας τις δυνατότητές της σε ένα κέντρο χειμερινών δοκιμών που έχει δημιουργήσει η γερμανική εταιρεία.

Ενώ κάνει σλάλομ στον πάγο, ο Kallenius εξηγεί πώς οι επιμέρους κινητήρες μπορούν να διατηρούν το αυτοκίνητο υπό έλεγχο όταν ανιχνεύεται πλαγιολίσθηση. Ακόμη και όταν το οδηγείτε σε σημαντική υπερστροφή, τα πράγματα φαίνονται ήρεμα στο τιμόνι.

Η ηλεκτρική G-Class έχει γωνία προσέγγισης 32 μοιρών και γωνία διαφυγής 35 μοιρών, ελαφρώς καλύτερη από το σημερινό μοντέλο και απόσταση από το έδαφος 25 εκατοστών, λίγο μεγαλύτερη σε σχέση με την έκδοση με θερμικό κινητήρα.

Το μοντέλο παραγωγής θα κάνει το ντεμπούτο του φέτος, αν και δεν έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Μέχρι τότε, θα πρέπει να περιμένουν μερικά ακόμα teaser που θα οδηγήσουν στην επίσημη αποκάλυψη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!