Φτιάξτε τη δική σας μουσική στην ηλεκτρική Mercedes (video)

Με το MBUX Sound Drive μπορεί κανείς να δημιουργήσει τη δική του μελωδία με τη χρήση του τιμονιού, του φρένου, αλλά και την οδήγηση του αυτοκινήτου.

Στη φετινή διεθνή έκθεση τεχνολογίας CES στο Λας Βέγκας, παρουσιάστηκε το MBUX Sound Drive, το οποίο είναι μια κοινή συνεργασία μεταξύ του τμήματος υψηλών επιδόσεων Mercedes-AMG και του τραγουδιστή/παραγωγού της Pop μουσικής will.i.am.

Το Sound Drive έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα μουσικό soundtrack που ταιριάζει με τον τρόπο οδήγησης του αυτοκινήτου, παρέχοντας, σύμφωνα με τη Mercedes-Benz, ένα δυναμικό μουσικό ταξίδι για κάθε διαδρομή.

Το σύστημα χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του αυτοκινήτου, όπως το τιμόνι, τα φρένα, το γκάζι και την κίνηση του αυτοκινήτου, και τους συνδυάζει με μουσική που συμπληρώνει τους χειρισμούς.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής τεχνολογίας της Mercedes-Benz, Marcus Schafer, το Sound Drive προσφέρει έναν τρόπο «να βιώνουμε τη μουσική στο αυτοκίνητο με διαφορετικό τρόπο κατά την οδήγηση και να έχουμε μια νέα σχέση μεταξύ αυτοκινήτου και χρήστη, κάτι που είναι πολύ συναισθηματικό».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!