H τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Nissan επεκτείνεται εκτός πόλεων

Το ερευνητικό πρόγραμμα evolvAD που υποστηρίζεται από τη Nissan, έχει ως στόχο να φέρει την αυτόνομη κινητικότητα στους οικιστικούς και αγροτικούς δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου.

H τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Nissan επεκτείνεται εκτός πόλεων

Το ερευνητικό πρόγραμμα evolvAD που υποστηρίζεται από τη Nissan, έχει ως στόχο να φέρει την αυτόνομη κινητικότητα στους οικιστικούς και αγροτικούς δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Nissan ανακοίνωσε την έναρξη του νέου ερευνητικού πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης evolvAD, που θα βοηθήσει την ανάπτυξη της τεχνολογίας σε οικιστικές αλλά και αγροτικές περιοχές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά τη διάρκεια των επόμενων 21 μηνών, η Nissan θα ενεργήσει ως τεχνικός επικεφαλής, συνεργαζόμενη με άλλες τέσσερις εταιρείες στον τομέα των μεταφορών και της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Connected Places Catapult, Humanising Autonomy, SBD Automotive και TRL, με στόχο τη διασφάλιση ότι η βρετανική αλυσίδα εφοδιασμού θα είναι έτοιμη όταν η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης θα αναπτυχθεί σε ευρύτερη κλίμακα.

Αποτελώντας μέρος του μακροπρόθεσμου οράματος της Nissan Ambition 2030, η φάση ανάπτυξης του εγχειρήματος βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Ιούλιο, με αμιγώς ηλεκτρικά Leaf να χρησιμοποιούνται σε σενάρια προσομοίωσης και σε ιδιωτικές πίστες δοκιμών. Οι αρχικές δοκιμές αναμένεται να διαρκέσουν μερικούς μήνες ακόμη, μετά το πέρας των οποίων η Nissan θα θέσει διάφορες προκλήσεις στα συνδεδεμένα και αυτόνομα οχήματά της (Connected and Autonomous Vehicles – CAV) σε διάφορους αστικούς και πολύπλοκους αγροτικούς δρόμους.

Χρησιμοποιώντας υποδομές όπως κάμερες κλειστού κυκλώματος (CCTV) σε κατοικημένες περιοχές, τα evolvAD CAV θα μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για τη βελτίωση της επίγνωσης των συνθηκών στο δρόμο. Οι τεχνικοί της Nissan θα επιδιώξουν επίσης να μάθουν από τυχόν δεδομένα στο δρόμο και να δημιουργήσουν μια καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μπορούν να βελτιωθούν οι τεχνολογίες οχήματος προς υποδομές (V2I – Vehicle to Infrastructure).

Η Nissan θα δοκιμάσει επίσης το σύστημα σε πιο δύσκολους αγροτικούς δρόμους για να δει πώς η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης αντιμετωπίζει την απομάκρυνση από τους ευθύγραμμους δρόμους και τους αυτοκινητόδρομους.

Ο Robert Bateman, διευθυντής έργου evolvAD, δήλωσε: «Στα προηγούμενα ερευνητικά μας έργα, η ομάδα αυτόνομης οδήγησης και οι συνεργάτες μας αντιμετώπισαν αυτοκινητόδρομους και πολύπλοκα περιβάλλοντα πόλεων. Τώρα περνάμε στην επόμενη πρόκληση, δομημένες οικιστικές περιοχές και αγροτικούς δρόμους. Για να φέρουμε την αυτόνομη οδήγηση στην αγορά, πρέπει να δοκιμάσουμε και να επαληθεύσουμε την τεχνολογία σε όσο το δυνατόν περισσότερους διαφορετικούς τύπους δρόμων και για αυτό έργα όπως το evolvAD είναι τόσο σημαντικά».

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τη δήλωση του CEO της Nissan, Makoto Uchida, ότι η Nissan θα συνεχίσει τα σχέδιά της να γίνει εταιρεία με αμιγώς ηλεκτρικό στόλο έως το 2030, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να μεταθέσει τη στρατηγική αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων εκπομπής μηδενικών ρύπων από το 2030 στο 2035.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Nissan στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!