O μελλοντικός εσωτερικός σχεδιασμός της DS

Η premium γαλλική μάρκα DS δείχνει πώς θα μπορούσε να είναι το εσωτερικό των αυτοκινήτων της στο εγγύς μέλλον.

O μελλοντικός εσωτερικός σχεδιασμός της DS

Η premium γαλλική μάρκα DS δείχνει πώς θα μπορούσε να είναι το εσωτερικό των αυτοκινήτων της στο εγγύς μέλλον.

Η DS αποκάλυψε το M.i. 21, ένα πρωτότυπο concept το οποίο απεικονίζει τον εσωτερικό σχεδιασμό που θα μπορούσαν να προσφέρουν τα μελλοντικά αυτοκίνητα της γαλλικής εταιρείας. Η DS αναφέρει ότι το όραμά της επικεντρώνεται στην άνεση, τη φινέτσα και την τεχνολογία, με πλάνα να υλοποιηθούν κάποια στοιχεία του σχεδιασμού έως το 2030.

Στην έκθεση Révélations στο Παρίσι, το μανιφέστο M.i. 21 δίνει στο κοινό μια εικόνα της σχεδιαστικής κατεύθυνσης της DS Design Studios και της σχέσης της με την DS Automobiles. Στο εσωτερικό παρουσιάζονται πολλές νέες ιδέες, με ανασχεδιασμένη εργονομία, διαφορετική διεπαφή χρήστη και συνολική κατασκευή.

Μία από τις βασικές αξίες των μελλοντικών μοντέλων DS θα είναι o διαθέσιμος χώρος στο εσωτερικό. Με το M.i. 21, αυτό φαίνεται από τον χώρο που απελευθερώνεται με την κατασκευή ενός «αιωρούμενου» ταμπλό και την απομάκρυνσή του από τους επιβάτες των εμπρός καθισμάτων. Δεν υπάρχει επίσης κεντρικό τούνελ ή κεντρική κονσόλα. Τα τζάμια έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια, ώστε να εισρέει περισσότερο φως, και στις θύρες δεν υπάρχουν ηχεία, ώστε να απελευθερώνεται περισσότερος χώρος.

Με έμπνευση από το concept DS Aero Sport Lounge του 2020, η DS έχει προσθέσει μια νέα τεχνολογία απεικόνισης, με προβολή σε βαμβακερό σατέν αντί για συμβατική οθόνη. Υπάρχουν οθόνες στο εσωτερικό, αλλά απεικονίζουν την οπτική από τους ψηφιακούς εξωτερικούς καθρέπτες.

Η DS εργάζεται για να κάνει το κύριο τμήμα του συστήματος infotainment στο ταμπλό διαφανές όταν είναι απενεργοποιημένο, μειώνοντας έτσι «τη νοητική υπερφόρτωση και τον πλεονασμό πληροφοριών». Η οθόνη ελέγχεται από ένα σύστημα φωνητικών εντολών ή μέσω ενός χειριστηρίου στο κεντρικό υποβραχιόνιο. Αναμένεται να δούμε στοιχεία του DS M.i. 21 στα αυτοκίνητα παραγωγής της DS μέσα στα επόμενα επτά χρόνια.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!