Αυτόνομη οδήγηση εκτός δρόμου με ΑΙ από την Jeep

H Jeep μας δίνει μια γεύση από τη μελλοντική γενιά των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης εκτός δρόμου, που κάνουν χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Αυτόνομη οδήγηση εκτός δρόμου με ΑΙ από την Jeep

H Jeep μας δίνει μια γεύση από τη μελλοντική γενιά των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης εκτός δρόμου, που κάνουν χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Η Jeep θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να φέρει αυτόνομη οδήγηση και εκτός δρόμου. Αρκετά πρωτότυπα Jeep χρησιμοποίησαν την τεχνολογία στην έρημο Moab στη Γιούτα των ΗΠΑ, ένα από τα αγαπημένα πεδία δοκιμών της εταιρείας. Δύο Jeep Grand Cherokee 4xe επιλέχθηκαν ως βάση για τη δοκιμή της νέας τεχνολογίας και η Jeep παρουσίασε ένα σύντομο βίντεο.

Μια ομάδα υπό τη Neda Cvijetic, επικεφαλής AI & αυτόνομης οδήγησης της Stellantis, πραγματοποίησε τις δοκιμές στο Moab. Η Jeep αναφέρει ότι η  πρωτοποριακή τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία κίνησης εκτός δρόμου, τόσο για τους επιδέξιους και εκπαιδευμένους off-roaders, όσο και για τους πελάτες που δεν είναι μυημένοι στην οδήγηση σε δύσβατα μονοπάτια. Θα βοηθήσει επίσης σε δύσκολες καθημερινές συνθήκες οδήγησης.

Ο Christian Meunier, Διευθύνων Σύμβουλος της Jeep, δήλωσε: «Με τον ίδιο τρόπο που η τετρακίνηση 4xe μας οδηγεί σε νέα επίπεδα όσον αφορά τις δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου των Jeep, αυτά τα νέα, προηγμένα συστήματα οδήγησης θα βοηθήσουν περισσότερους πελάτες σε όλο τον κόσμο ζήσουν και να απολαύσουν την περιπέτεια».

«Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και η τεχνολογία στην οποία βασίζονται, θα έχουν πραγματικές εφαρμογές εντός και εκτός δρόμου σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών οδήγησης». Η Jeep θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι το πλήρες βίντεο, που παρουσιάζει τη μελλοντική γενιά των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης εκτός δρόμου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!