Με τη Mercedes ένα δάκτυλο είναι αρκετό για να πληρώσεις

Χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκεται στο αυτοκίνητο, οι κάτοχοι Mercedes-Benz θα μπορούν να πληρώνουν για ψηφιακές υπηρεσίες.

Weltpremiere von Mercedes pay+: Mercedes-Benz Mobility macht das Auto zum Zahlungsmittel World premiere of Mercedes pay+: Mercedes-Benz Mobility turns the car into a payment device

Με τη Mercedes ένα δάκτυλο είναι αρκετό για να πληρώσεις

Χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκεται στο αυτοκίνητο, οι κάτοχοι Mercedes-Benz θα μπορούν να πληρώνουν για ψηφιακές υπηρεσίες.

Η Mercedes-Benz είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο που χρησιμοποιεί μια νέα εφαρμογή της Visa, με τεχνολογία που επιτρέπει ασφαλή πληρωμή μέσα στο αυτοκίνητο. Η τεχνολογία αυτή είναι ήδη διαθέσιμη στη Γερμανία, με τους κατόχους αυτοκινήτων της Mercedes-Benz να έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για ψηφιακές υπηρεσίες και αναβαθμίσεις υλικού στο Mercedes me Store, χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η πληρωμή από το αυτοκίνητο μέσω δακτυλικού αποτυπώματος, σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες υπηρεσίες, όπως ο ανεφοδιασμός καυσίμων, καθώς επίσης θα είναι διαθέσιμη και σε άλλες αγορές της Ευρώπης. Στόχος είναι, μέχρι το 2026 να γίνονται περισσότερες από 4,7 δισεκατομμύρια πληρωμές παγκοσμίως μέσα στο αυτοκίνητο.

Έτσι, όπως αποδεικνύεται και με το Mercedes Pay+, πλησιάζουμε πιο κοντά σε αυτό που λέμε ότι τα αυτοκίνητά μας έχουν γίνει smarthphone σε τροχούς. Και μάλιστα γίνεται ακόμα πιο εύκολη η ζωή μας αφού πλέον δεν απαιτείται κωδικός ασφαλείας, όπως στις πιστωτικές κάρτες, αφού το δακτυλικό αποτύπωμα αρκεί.

Όπως και στο smartphone, θα αρκεί ένα μόνο δάκτυλο που θα ακουμπάς στον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων , που βρίσκεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου για να ξεκλειδώσεις την πληρωμή, την οποία διαχειρίζεται το Cloud Token Framework της Visa. Πρόκειται για ένα νέο ασφαλές σύστημα που διαγράφει τις ευαίσθητες πληροφορίες πληρωμής, τις κρυπτογραφεί και τις αφαιρεί μετά από κάθε βήμα, προκειμένου να μην είναι ανοιχτές σε κακόβουλες επιθέσεις.

Η υπηρεσία Mercedes Pay+, θα είναι αρχικά διαθέσιμη στις Mercedes EQS, EQE, S-Class, C-Class και GLC, δηλαδή στα μοντέλα που είναι προς το παρόν εξοπλισμένα με αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, επιτρέποντας στους χρήστες να πληρώνουν χωρίς να χρειάζεται να εισάγουν κάθε φορά τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας. Ακριβώς όπως συμβαίνει με διάφορες υπηρεσίες όπως το Google Pay και το Apple Pay.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!