Όλα τα μοντέλα του Hyundai Motor Group θα υποστηρίζουν Over the Air ενημερώσεις

Το Hyundai Motor Group ανακοίνωσε τα σχέδιά του, που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών, μέσω της εξελισσόμενης τεχνολογίας λογισμικού.

Όλα τα μοντέλα του Hyundai Motor Group θα υποστηρίζουν Over the Air ενημερώσεις

Το Hyundai Motor Group ανακοίνωσε τα σχέδιά του, που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών, μέσω της εξελισσόμενης τεχνολογίας λογισμικού.

Έως το 2025 όλα τα μοντέλα του Hyundai Motor Group, που περιλαμβάνει την Kia και την Genesis, θα υποστηρίζουν Over The Air ενημερώσεις λογισμικού, που υπόσχονται βελτίωση της εμπειρίας στην καθημερινότητα. Έως εκείνη τη χρονιά εκτιμάται ότι περισσότεροι από 20 εκατομμύρια πελάτες θα έχουν εγγραφεί στις υπηρεσίες Connected Car Services (CCS) του Ομίλου παγκοσμίως.

Η κορεατική εταιρεία δεν αναφέρεται μόνο στα ηλεκτρικά οχήματα, αλλά και σε αυτά που εφοδιάζονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Κάθε νέο μοντέλο που θα παρουσιαστεί από το 2023 και μετά θα είναι εξοπλισμένο με το απαραίτητο υλικό και λογισμικό για την απομακρυσμένη λήψη ενημερώσεων (Over-The-Air) χωρίς να χρειάζεται να απευθυνθείτε σε αντιπρόσωπο. Η υπηρεσία ξεκίνησε αρχικά το 2021 και θα επεκταθεί και στις τρεις κατασκευάστριες εταιρείας, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Επιπλέον, ο Όμιλος έχει ως στόχο να παρουσιάσει και το Features on Demand (FoD), κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοχοι των μοντέλων του θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν και μετά την αγορά κάποια καλούδια που επιθυμούν. Όπως συμβαίνει ήδη με κάποιες άλλες μάρκες, έτσι και εδώ θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν κάποια πράγματα άμεσα ή να αποκτούν συνδρομή.

Εξετάζεται μάλιστα το ενδεχόμενο να είναι διαθέσιμο ως FoD, ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. Το Genesis G90 θα διαθέτει πριν το τέλος του 2022 την επιλογή αυτόνομης οδήγησης, αρχικά στην αγορά της Ν. Κορέας και αργότερα σε αυτές των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Κίνας.

Παράλληλα, στο παγκόσμιο διαδικτυακό φόρουμ, όπου έγιναν αυτές οι ανακοινώσεις, αποκαλύφθηκε επίσης, ότι ετοιμάζονται δύο νέες πλατφόρμες eM και eS, που θα κυκλοφορήσουν το 2025 και θα προσφέρουν σημαντικά βελτιωμένη αυτονομία κατά 50%, σε σύγκριση με την τρέχουσα γενιά των ηλεκτρικών μοντέλων, υποστηρίζοντας OTA ενημερώσεις, αλλά και αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3.

Η δεύτερη πλατφόρμα που αναφέρουμε πιο πάνω, θα είναι skateboard και θα χρησιμεύσει ως βάση για ειδικά κατασκευασμένα οχήματα μεταφοράς και διακίνησης, της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά και των παραδόσεων. Το Hyundai Motor Group, από τώρα και έως το τέλος της δεκαετίας θα επενδύσει 13 δισεκατομμύρια ευρώ σε Έρευνα και Εξέλιξη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!