H Rimac ενδίδει στο metaverse με 3D διαμορφωτή

Rimac και Nvidia ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας ένα τρισδιάστατο σύστημα διαμόρφωσης επιλογών το οποίο δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να δημιουργήσουν πιο ρεαλιστικές αποτυπώσεις που αλληλεπιδρούν διαφορετικά με το ψηφιακό περιβάλλον και με εκείνους

H Rimac ενδίδει στο metaverse με 3D διαμορφωτή

Rimac και Nvidia ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας ένα τρισδιάστατο σύστημα διαμόρφωσης επιλογών το οποίο δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να δημιουργήσουν πιο ρεαλιστικές αποτυπώσεις που αλληλεπιδρούν διαφορετικά με το ψηφιακό περιβάλλον και με εκείνους

Ξεκινώντας αντιστρόφως, το Metaverse για εκείνους που αγνοούν την «ύπαρξή» του αποτελεί ένα ψηφιακό περιβάλλον «ρεαλιστικής» αλληλεπίδρασης, ένα δεύτερο εικονικό σύμπαν το οποίο στο μέλλον με την συνδρομή της επαυξημένης και της εικονικής πραγματικότητας θα επηρεάσει τον τρόπο που διασκεδάζουμε, το gaming και τις online αγορές, καθιστώντας εφικτό ένα διαφορετικό τρόπο διάδρασης ανάμεσα στους χρήστες και στο ψηφιακό-πραγματικό περιβάλλον.

Επί της ουσίας το metaverse είναι ένα ψηφιακό, εικονικό, τρισδιάστατο σύμπαν όπου οι γραμμές ανάμεσα στo online και στο πραγματικό γίνονται ακόμα πιο δυσδιάκριτες προς όφελος του χρήστη. Ένα τυπικό απλό δείγμα αυτής της μετα-πραγματικότητας είναι ότι στο μέλλον αντί της συνήθους online παραγγελίας στο τοπικό supermarket ο χρήστης-πελάτης ή, μάλλον για την ακρίβεια, το avatar του με τη συνδρομή τεχνολογίας Virtual και Augmented Reality θα μπορεί να κινηθεί στους διαδρόμους του καταστήματος, να διαλέξει από τα ράφια ό,τι επιθυμεί να αλληλεπιδράσει με τα avatar-υπαλλήλους, να ολοκληρώσει την παραγγελία του σε ψηφιακές συνθήκες που προσομοιάζουν σε πραγματικές χωρίς όμως να απομακρυνθεί από το σπίτι του.

Υπό αυτό ακριβώς το σκεπτικό του απώτερου μέλλοντος η Rimac σε συνεργασία με την Nvidia λάνσαραν ένα νέο 3D διαμορφωτή για το νέο hypercar της πρώτης  με βάση το Omniverse Cloud, μια σουίτα λογισμικού της Nvidia η οποία έχει σχεδιαστεί με τη λογική του Metaverse δίνοντας τη δυνατότητα σε web developers, επιχειρήσεις και καλλιτέχνες να δημιουργούν εικονικά σύμπαντα αλληλεπίδρασης με τους χρήστες-πελάτες τους.

Με την πρώτη ματιά ο 3D διαμορφωτής για το Nevera δεν διαφέρει από τα ψηφιακά εργαλεία που συνήθως συναντάμε στις αυτοκινητοβιομηχανίες, προσφέροντας την συνήθη γκάμα επιλογών για αυτοκίνητα (σχεδιασμός τροχών, εσωτερικό, προαιρετικός εξοπλισμός, αποχρώσεις κτλ). Η διαφορά έγκειται στον τρόπο αποτύπωσης των εν λόγω επιλογών μιας και με την ολοκλήρωση της παραμετροποίησης, ο χρήστης θα μπορεί αφενός να δει τις επιλογές του με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο, το πώς αυτές αλληλεπιδρούν με το φως, να κατανοήσει καλύτερα τις διαφορετικές υφές των υλικών και την εμφάνισή τους.

Μπορεί επίσης να περιστρέψει το δημιούργημα του, να το δει υπό διαφορετικές οπτικές γωνίες ή και  να εστιάσει σε λεπτομέρειες, με το οπτικό αποτέλεσμα να μην διαφέρει ριζικά, από τη διαδικασία του να περπατούσε γύρω από ένα αυτοκίνητο. Εκτός από τα παραπάνω μπορεί επίσης να αλλάξει τις συνθήκες φωτισμού, το φόντο, βλέποντας πώς π.χ. μια επιλογή σε μια απόχρωση φαίνεται με ρεαλιστικό τρόπο με περισσότερο ή λιγότερο φως.

Να σημειωθεί ότι η Rimac δεν πρόκειται να αξιοποιήσει την συγκεκριμένη τεχνολογία για εμπορικούς σκοπούς αλλά να την εντάξει στη διαδικασία σχεδιασμού των αυτοκινήτων της καθώς όπως σημείωσε ο ιδρυτής και επικεφαλής της φίρμας, Mate Rimac, «θα επιτρέψει στους σχεδιαστές να περνούν περισσότερο χρόνο με το αυτοκίνητο χωρίς να ανησυχούν για τις υπόλοιπες διαδικασίες».

Να σημειωθεί ότι ο διαμορφωτής είναι ήδη πλήρως λειτουργικός αν και είναι συμβατός με τις τελευταίες εκδοχές Chrome και Microsoft Edge ενώ σύντομα θα υπάρξουν εκδόσεις του που θα συμβαδίζουν με τις διαφορετικές απαιτήσεις smartphones και tablets.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!