Volvo: Η ασφάλεια σε πρώτο πλάνο με προπομπό των εξελίξεων το επερχόμενο EX90

Τα Volvo θα «κατανοούν» πότε ο οδηγός δεν είναι σε καλή κατάσταση και θα τον υποστηρίζουν για την ασφάλειά του, με το επερχόμενο EX90 που θα παρουσιαστεί στις 9 Νοεμβρίου να αποτελεί τον προπομπό των εξελίξεων.

Volvo: Η ασφάλεια σε πρώτο πλάνο με προπομπό των εξελίξεων το επερχόμενο EX90

Τα Volvo θα «κατανοούν» πότε ο οδηγός δεν είναι σε καλή κατάσταση και θα τον υποστηρίζουν για την ασφάλειά του, με το επερχόμενο EX90 που θα παρουσιαστεί στις 9 Νοεμβρίου να αποτελεί τον προπομπό των εξελίξεων.

Το όνομα της Volvo είναι συνυφασμένο με την ασφάλεια, τομέα στον οποία η σουηδική φίρμας επενδύει πολλά στο πέρασμα του χρόνου, προκειμένου να εξελίξει, προσφέροντας νέες τεχνολογίες. Σε αυτή τη φάση η Volvo βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποκάλυψη της νέας ναυαρχίδας της με τα διακριτικά EX90.

Το νέο μοντέλο που θα φέρει πολλές καινοτομίες που μεταξύ άλλων θα αφορούν και την ασφάλεια, η οποία θα είναι σημαντικά βελτιωμένη από τα προηγούμενα μοντέλα. Το Volvo EX90 θα παρουσιαστεί στις 9 Νοεμβρίου και θα διακρίνεται για τον πλήρη εξοπλισμό του, από τη βασική κιόλας έκδοση.

Αυτό το νέο μοντέλο σχεδιάστηκε με γνώμονα της «κατανόηση»  των οδηγικών συνηθειών του οδηγού, αλλά και του περιβάλλοντα χώρου, ώστε να βοηθάει να παραμένουν οδηγός, επιβάτες, αλλά και οι άλλοι χρήστες του δρόμου, ασφαλείς. Ένα σύστημα που εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου, αφού αποθηκεύει τις πληροφορίες που συγκεντρώνει καθημερινά, δημιουργώντας αναβαθμίσεις στα δεδομένα του.

Το Volvo EX90 έρχεται με μία αόρατη ασπίδα ασφαλείας που περιλαμβάνει την πιο πρόσφατη τεχνολογία στους αισθητήρες, η οποία επιτρέπει στο αυτοκίνητο να καταλαβαίνει αυτό που νιώθει ο οδηγός και ο κόσμο γύρω του. Προηγμένοι αισθητήρες, όπως κάμερες, ραντάρ και LiDAR, που υποστηρίζονται από πλατφόρμα κεντρικού υπολογιστή και λογισμικό, συνεργάζονται και δημιουργούν σε πραγματικό χρόνο μία άποψη 360 μοιρών για τον κόσμο.

Αυτοί φροντίζουν να προλάβουν ολιγωρία του οδηγού και να διορθώσουν το λάθος του ή την αβλεψία της στιγμής. Το LiDAR αισθάνεται το δρόμο εμπρός, τόσο την ημέρα, όσο και τη νύχτα. Είναι ικανό να αναγνωρίσει ακόμα και μικρά αντικείμενα εκατοντάδες μέτρα μακριά, προσφέροντας έτσι, μέσω πληροφόρησης, περισσότερο χρόνο αντίδρασης και αποφυγής στον οδηγό.

Έτσι, βοηθούν στη μείωση έως και 20% των ατυχημάτων που έχουν ως αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο. Παράλληλα, η εκτίμηση της Volvo είναι ότι μπορεί να βελτιώσει έως και 9% την αποφυγή σύγκρουσης, που, με την πάροδο του χρόνου, μεταφράζεται σε σημαντικά έως και εκατομμύρια λιγότερα ατυχήματα.

Στο εσωτερικό, οι αισθητήρες αναλαμβάνουν το έργο της αναγνώρισης της κατάστασης του οδηγού. Δηλαδή, πόσο κουρασμένος, αν αποσπάται η προσοχή του από κάτι, το επίπεδο συγκέντρωσης που έχει, σε βαθμό που κανένα άλλο αυτοκίνητο μέχρι σήμερα προσφέρει. Σε κάποια τέτοια περίπτωση προειδοποιεί μέσω μιας απαλής δόνησης τον οδηγό, ενώ αυτή γίνεται πιο επίμονη εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο. Σε περίπτωση που οδηγός κοιμηθεί ή αρρωστήσει, τότε το EX90 είναι σχεδιασμένο για να σταματήσει με ασφάλεια και να καλέσει βοήθεια.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!