Νέο ειδικό χρώμα αμαξώματος από τη Mazda

Το ολοκαίνουργιο Mazda CX-60 θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα διαθέτει τη νέα απόχρωση που παρέχεται από τη μοναδική τεχνολογία βαφής Takuminuri της Mazda.

Νέο ειδικό χρώμα αμαξώματος από τη Mazda

Το ολοκαίνουργιο Mazda CX-60 θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα διαθέτει τη νέα απόχρωση που παρέχεται από τη μοναδική τεχνολογία βαφής Takuminuri της Mazda.

Η Mazda Motor Corporation παρουσίασε το Rhodium White Premium, ένα ειδικό χρώμα βαφής που γεννήθηκε από τη μοναδική  τεχνολογία βαφής Takuminuri. Αυτή η νέα απόχρωση θα είναι διαθέσιμη το καλοκαίρι του 2022, κυρίως για τα Large Product group μοντέλα, ξεκινώντας από το ολοκαίνουργιο Mazda CX-60.

Η Mazda θεωρεί ότι η βαφή είναι ένα καθοριστικό κομμάτι, καθώς έρχεται να δώσει σχήμα σε ένα όχημα. Για αυτό,  η ιαπωνική εταιρεία εστιάζει τις προσπάθειες της στην ανάπτυξη αποχρώσεων που τονίζουν μια δυναμική και λεπτή έκφραση μέσω της σχεδίασης Kodo – Soul of Motion. Το Rhodium White Premium είναι ένα αγνό λευκό χρώμα, εμπνευσμένο από την ιαπωνική αισθητική, βρίσκοντας την ομορφιά στην απλότητα και την απουσία περιττών στοιχείων. Επιπλέον, ο λεπτός κόκκος της βαφής τονίζει τις σκιές στην επιφάνεια του οχήματος, συμπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο τη μεταλλική υφή του Rhodium White Premium.

Αναπτύσσοντας το Rhodium White Premium, η ιαπωνική μάρκα κατάφερε να ανεβάσει τη τεχνολογία βαφής Takuminuri σε νέα ύψη, επιτυγχάνοντάς τη μαζική παραγωγή ενός εκφραστικού φινιρίσματος, χρησιμοποιώντας μόνο τρεις στρώσεις: μια καθαρή, μια ανακλαστική και μια έγχρωμη. Η έγχρωμη στρώση παρέχει μια πρόσφατα αναπτυγμένη λευκή χρωστική ουσία, η οποία αποδίδει ένα μεταξένιο απαλό, λεπτόκοκκο λευκό χρώμα.

Ως τυπική πρακτική με τις λευκές βαφές, το υπόστρωμα τείνει να φαίνεται πιο ανοιχτό και το επικάλυμμα πιο διαφανές σε σχέση με άλλους τόνους. Ωστόσο, το Rhodium White Premium χρησιμοποιεί μια νέα χρωστική ουσία, χάρη στην οποία η Mazda κατάφερε να μειώσει το πάχος της διαφανούς στρώσης έως και 30%. Αυτό συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων και στη μείωση των εκπομπών CO2  κατά τη διαδικασία παραγωγής.

Η Mazda χρησιμοποιεί μια μέθοδο κατά την οποία το χρώμα που περιέχει εξαιρετικά λεπτές νιφάδες αλουμινίου υψηλής φωτεινότητας εφαρμόζεται σχολαστικά, προκειμένου να επιτευχθεί ομοιόμορφο πάχος, το οποίο στη συνέχεια συρρικνώνεται σημαντικά σε όγκο κατά τη διαδικασία στεγνώματος για το ανακλαστικό στρώμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά λεπτό ανακλαστικό στρώμα περίπου 0,5 microns ή περίπου 7% του πάχους ενός τυπικού ανακλαστικού στρώματος.

Επιπλέον, η ιαπωνική εταιρεία με έδρα τη Χιροσίμα μπόρεσε να επιτύχει ένα φινίρισμα «βαμμένο στο χέρι», με τις νιφάδες αλουμινίου να ευθυγραμμίζονται ομαλά σε τακτά χρονικά διαστήματα στο ανακλαστικό στρώμα. Ολόκληρη η επιφάνεια λάμπει όταν εκτίθεται στο φως και εμφανίζει μια ρεαλιστική μεταλλική υφή. Οι μεμονωμένες νιφάδες αλουμινίου κατανέμονται ομοιόμορφα και παράλληλα με τους κυματισμούς της επιφάνειας του αμαξώματος, παράγοντας μια γυαλιστερή και σκιασμένη εμφάνιση όταν την αγγίζει το φως παρά τη φωτεινότητα του Rhodium White Premium.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!