O… T-Mate της Toyota

Το νέο όνομα που επέλεξε η Toyota για το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού

O… T-Mate της Toyota

Το νέο όνομα που επέλεξε η Toyota για το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού

Η Toyota λανσάρει το T-Mate, το νέο όνομα στην «ομπρέλα» που συνδυάζει συστήματα ασφαλείας και τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού, γνωστά ως ADAS. Το T-Mate περιλαμβάνει συστήματα που βοηθούν από το παρκάρισμα μέχρι την κίνηση μέσα στην πόλη και τους αυτοκινητόδρομους. Με τη χρήση αισθητήρων, ραντάρ και καμερών για την συνεχή παρακολούθηση όχι μόνο της απόδοσης του οχήματος, αλλά και της κυκλοφορίας γύρω από το αυτοκίνητο, προειδοποιεί τον οδηγό για πιθανούς κινδύνους και, εάν χρειαστεί, επεμβαίνει στα φρένα, το τιμόνι και το γκάζι για να βοηθήσει στην αποφυγή ή τη μείωση των συνεπειών μιας σύγκρουσης.

Ως ένας… team mate, το Toyota T-Mate είναι ένας συνεργάτης του οδηγού που βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση. Συνδυάζοντας το Toyota Safety Sense με άλλα ενεργά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και της στάθμευσης, το T-Mate κάνει την οδήγηση ευκολότερη και ασφαλέστερη, προστατεύοντας όλους τους επιβάτες του οχήματος αλλά και τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Το ντεμπούτο του T-Mate συμπίπτει με την παρουσίαση της τελευταίας γενιάς του Toyota Safety Sense, που διαθέτει μια σειρά από καινοτομίες και βελτιώσεις. Το Pre-Collision System προσφέρει τώρα, για πρώτη φορά, Acceleration Suppression σε χαμηλή ταχύτητα και Intersection Cut-In Traffic Assist, καθώς και βελτιωμένη ανίχνευση κίνησης αντίθετης κυκλοφορίας και Intersection Turn Assist. Διαθέτει ακόμα Emergency Driving Stop System (EDSS) και ενημερώσεις Over The Air (OTA), για να παραμένει σύγχρονο σε όλη τη διάρκεια ζωής του μοντέλου. Το T-Mate θα διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά και θα διαφέρει ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που είναι διαθέσιμα για κάθε μοντέλο και κατηγορία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!