Τεράστια επένδυση από την Hyundai για τεχνολογία υδρογόνου

Η Hyundai Mobis επενδύει 950 εκ. ευρώ για να κατασκευάσει δύο νέα εργοστάσια συστημάτων κυψελών καυσίμου στην Κορέα

Τεράστια επένδυση από την Hyundai για τεχνολογία υδρογόνου

Η Hyundai Mobis επενδύει 950 εκ. ευρώ για να κατασκευάσει δύο νέα εργοστάσια συστημάτων κυψελών καυσίμου στην Κορέα

Η Hyundai Mobis, θυγατρική της Hyundai Motor Company με αντικείμενο την κατασκευή επιμέρους εξαρτημάτων και συστημάτων, θα κατασκευάσει δύο νέα εργοστάσια κυψελών καυσίμου υδρογόνου στην Κορέα με στόχο να επιταχύνει την χρήση υδρογόνου και να εξασφαλίσει την κυριαρχία της, στην παγκόσμια αγορά. Στις 7 Οκτωβρίου 2021, η Hyundai Mobis πραγματοποίησε τελετή θεμελίωσης του εργοστασίου στο Βιομηχανικό Συγκρότημα στη Cheongna, παρουσία του Πρόεδρου Moon Jae-in και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Hong Nam-ki.

Η Hyundai Mobis ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει συνολικά σχεδόν 1 δισ. ευρώ στα δύο εργοστάσια που θα αρχίσουν τη μαζική παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Όταν λειτουργήσουν πλήρως, οι εγκαταστάσεις αναμένεται να παράγουν 100.000 κυψέλες καυσίμου το χρόνο. Έτσι η Hyundai Mobis θα έχει την μεγαλύτερη παραγωγή κυψελών καυσίμου στον κόσμο από συνολικά τρεις μονάδες, αφού το 2018 ήταν η πρώτη εταιρεία που δημιούργησε μια πλήρη γραμμή παραγωγής κυψελών καυσίμου και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων στο εργοστάσιο Chungju, το οποίο μπορεί να παράγει περίπου 23.000 συστήματα υδρογόνου ετησίως.

Με την ολοκλήρωση των νέων εργοστασίων, η Hyundai Mobis σχεδιάζει να επεκτείνει την παραγωγή συστημάτων κυψελών καυσίμου και τις εφαρμογές του υδρογόνου. Τα περισσότερα συστήματα που παράγονται σήμερα από τη Hyundai Mobis χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρικά οχήματα, αλλά η εταιρεία σχεδιάζει  να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε άλλους τομείς, όπως τα μηχανήματα έργων και ο εξοπλισμός εφοδιασμού. Πέρυσι, η Hyundai Mobis ανέπτυξε πακέτα κυψελών καυσίμου για υδρογονοκίνητα περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα, ανοίγοντας ένα νέο δρόμο εφαρμογών. Αυτά τα πακέτα είναι γεννήτριες που παράγουν αυτόνομα ηλεκτρική ενέργεια συνδυάζοντας τις κυψέλες καυσίμου, μια δεξαμενή υδρογόνου και μια συσκευή ψύξης. Τώρα η εταιρεία αναπτύσσει αντίστοιχα πακέτα για υδρογονοκίνητους εκσκαφείς και σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα συστήματα κυψελών καυσίμου και σε μικρά αεροσκάφη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!