Έκθεση για τα 25 χρόνια της Pagani στο Μουσείο Αυτοκινήτου του Τορίνο

Η Pagani Automobili ανακοίνωσε ότι ο εορτασμός της 25ης επετείου από την ίδρυσή της συνεχίζεται με μια έκθεση στο MAUTO, το Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στο Τορίνο της Ιταλίας.

Έκθεση για τα 25 χρόνια της Pagani στο Μουσείο Αυτοκινήτου του Τορίνο

Η Pagani Automobili ανακοίνωσε ότι ο εορτασμός της 25ης επετείου από την ίδρυσή της συνεχίζεται με μια έκθεση στο MAUTO, το Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στο Τορίνο της Ιταλίας.

Από τις 5 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 14 Ιανουαρίου 2024, οι επισκέπτες του MAUTO, του Εθνικού Μουσείου Αυτοκινήτου στο Τορίνο της Ιταλίας, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την έκθεση «25 χρόνια καρδιάς, χεριών και πάθους», στα πλαίσια εορτασμού των 25 ετών από την ίδρυση της Pagani Automobili. Η έκθεση αναβιώνει την περιπέτεια του Horacio Pagani από τη δεκαετία του 1960 στην Αργεντινή, μέχρι την ιταλική Motor Valley, και αφηγείται πώς τα όνειρα ενός νεαρού αγοριού μετατράπηκαν σε μια παγκοσμίου φήμης εταιρεία.

Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης είναι τα μοντέλα που εξακολουθούν να καθορίζουν την ιστορία της Pagani Automobili: η Zonda, η Huayra και η Utopia. Εκτός από τα hypercar, η διαδρομή του μουσείου θα περιλαμβάνει υποβλητικές εικόνες από το φωτογραφικό βιβλίο Hearts, Hands, and Passion, που δημιουργήθηκε για τον εορτασμό της επετείου.

H Zonda C12 είναι το σημείο από το οποίο ξεκίνησαν όλα για την Pagani Automobili. Έκανε το ντεμπούτο της στις 9 Μαρτίου 1999 στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και έγινε αμέσως αποδεκτό ως κάτι νέο στην αυτοκινητική σκηνή της εποχής, κερδίζοντας μάλιστα τον τίτλο hypercar. Θεωρήθηκε φουτουριστικό και επαναστατικό, τόσο για τη σχεδίαση όσο και για την τεχνολογία του.

Συνολικά, κατασκευάστηκαν 140 μονάδες της Zonda, καθεμία εξατομικευμένη κατά τις απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη. Η ακραία αποκλειστικότητά τους αύξησε σημαντικά την αξία αυτών των οχημάτων με την πάροδο του χρόνου, καθιστώντας τα εξαιρετικές επενδύσεις για όσους πίστεψαν στο όνειρο του Horacio Pagani.

Στην έκθεση παρουσιάζεται επίσης η Huayra Coupe, το δεύτερο μοντέλο της εταιρείας με έδρα το San Cesario, το οποίο δημιουργήθηκε 12 χρόνια μετά τη Zonda. Το σχέδιο, που απαίτησε 8 χρόνια εξέλιξης και πειραματισμού, είχε ως επίκεντρο το αιώνιο στοιχείο του αέρα σε όλες του τις μορφές. Ο άνεμος, ειδικότερα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του στυλ αυτού του hypercar.

Το πρώτο ενεργό αεροδυναμικό σύστημα έκανε το ντεμπούτο του στην Huayra με τέσσερα πτερύγια που ανέβαιναν ή κατέβαιναν ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος. Επιπλέον, η Huayra ήταν εξοπλισμένη με ένα καινοτόμο πλαίσιο, το οποίο αποτελούνταν από ίνες άνθρακα υφασμένες μαζί με φύλλα τιτανίου, δημιουργώντας ένα ακόμη πιο ισχυρό υλικό.

Τέλος, οι επισκέπτες του MAUTO θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά την τρίτη πράξη της ιστορίας της μάρκας: τη νέα Utopia, την τελευταία δημιουργία του Pagani Atelier. Πρόκειται για ένα όχημα με απλή και διαχρονική σχεδίαση το οποίο είχε ως πηγή έμπνευσης τις αρχές του Leonardo da Vinci για την τέχνη και τις επιστήμες, με στόχο τη δημιουργία ενός αντικειμένου που συνδυάζει την πιο εκλεπτυσμένη αισθητική με την πιο εξελιγμένη τεχνολογία. Θα παραχθεί σε μόλις 99 μονάδες και η πρώτη σειρά της Utopia Coupe έχει ήδη διατεθεί στους προνομιούχους αγοραστές της.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!