Ένα Volkswagen Buggy για την Αυστραλία

Βασιζόμενο στο Beetle, είχε στόχο την κατάκτηση των παραλιών

Ένα Volkswagen Buggy για την Αυστραλία

Βασιζόμενο στο Beetle, είχε στόχο την κατάκτηση των παραλιών

Στη φύση, υπάρχει ένα φαινόμενο γνωστό ως “συγκλίνουσα εξέλιξη”. Έτσι ονομάζεται ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσονται διαφορετικά πλάσματα σε διαφορετικά μέρη, για την επίλυση κοινών προβλημάτων. Ο συγκεκριμένος όρος περιγράφει επίσης τι συνέβη στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συνειδητοποίησαν ότι το Volkswagen Beetle θα μπορούσε, με μικρές μόνο τροποποιήσεις, να μετατραπεί σε εκτός δρόμου όχημα.

Εντός Αμερικής, αυτή η εξέλιξη οδήγησε σε οχήματα όπως το Meyers Manx. Στην Ευρώπη, η ίδια η Volkswagen ενσωμάτωσε τα βασικά μέρη αλλά και το σασί του Beetle στο μοντέλο 181, το οποίο έγινε γνωστό ως “The Thing” στις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, η Volkswagen Αυστραλίας είχε ένα όραμα σχετικά με το πώς ένα όχημα με βάση το Beetle, θα μπορούσε να εναρμονιστεί με τα τοπία των ακτών της χώρας. Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα το Country Buggy.

Το Country Buggy θεωρήθηκε αρχικά ως πιθανό στρατιωτικό όχημα και κατασκευάστηκε στην Αυστραλία από εξαρτήματα των Type 1 και Type 2. Δεν είχε πόρτες, παρά μόνο ψηλά μαρσπιέ στο πλάι τα οποία έκλειναν με κουρτίνες βινυλίου, ενώ έφερε πτυσσόμενο παρμπρίζ και σκληρή (ή και μαλακή) οροφή. Το αμάξωμα ήταν από χάλυβα και οι προβολείς του ήταν τοποθετημένοι στα φτερά.

Όταν τα πρώτα οχήματα ήταν έτοιμα το 1968, οι λόγοι που δικαιολογούσαν την κατασκευή τους είχαν αλλάξει. Έτσι, το τελικό μοντέλο δεν ήταν κατάλληλο για στρατιωτικές εφαρμογές και σε συνδυασμό με την παγκόσμια κυκλοφορία του Type 1, το Country Buggy δεν σημείωσε μεγάλη ανταπόκριση. Κατασκευάστηκαν μόλις 1.952 οχήματα και η παραγωγή του στην Αυστραλία έληξε άδοξα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!