Stina Hübinette: Η εκθαμβωτική κασκαντέρ που πηγαίνει με το πλάι

Η Stina Hübinette είναι η τρανή απόδειξη πως η δουλειά του κασκαντέρ δεν είναι αποκλειστικά αντρικό προνόμιο.

Stina Hübinette: Η εκθαμβωτική κασκαντέρ που πηγαίνει με το πλάι

Η Stina Hübinette είναι η τρανή απόδειξη πως η δουλειά του κασκαντέρ δεν είναι αποκλειστικά αντρικό προνόμιο.

Μια ασημί Lamborghini καίει λάστιχο κάνοντας ντριφτ ανάμεσα σε άλλα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Στο τιμόνι βρίσκεται μια ξανθιά Σουηδέζα που εντυπωσιάζει τόσο με την εμφάνισή της, όσο και με την οδήγησή της. Διόλου τυχαία…

Η Stina Hübinette είναι από τις λίγες γυναίκες στον πλανήτη που χειρίζεται με τέτοια μαεστρία το τιμόνι σπορ αυτοκινήτων, ενώ έχει πολυετή εμπειρία στους αγώνες αυτοκινήτου. Είναι μάλιστα η απόδειξη πως η δουλειά του κασκαντέρ δεν είναι αποκλειστικά αντρικό προνόμιο. Άλλωστε, η Stina Hübinette είναι από τις κορυφαίες παρουσίες στον χώρο αυτόν.

Κάποιες σκηνές του κινηματογράφου, αλλά και αρκετές διαφημιστικές παραγωγές στις οποίες περιλαμβάνονται αυτοκίνητα, απαιτούν γυναικεία παρουσία. Μάλιστα, υπάρχουν και πιο απαιτητικές περιστάσεις, όπου η ηθοποιός πιθανότατα να είναι αναγκασμένη να πραγματοποιήσει έναν επικίνδυνο ελιγμό ή μία εντυπωσιακή καταδίωξη! Σε αυτές τις περιπτώσεις αναλαμβάνουν γυναίκες κασκαντέρ, όπως η Stina.

H εντυπωσιακή ξανθιά με τα γαλανά μάτια μεγάλωσε στη Βόρεια Σουηδία οδηγώντας καρτ τα καλοκαίρια και ιππεύοντας έλκηθρα το χειμώνα.

Όταν ο τότε φίλος της και τώρα σύζυγος, Samuel Hübinette, αποφάσισε να μετακομίσει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, το 2001, η Stina τον ακολούθησε. Ο Samuel, ο οποίος είναι επίσης οδηγός κασκαντέρ, εργαζόταν ως εκπαιδευτής οδήγησης. Παρακολουθώντας συχνά τα εκπαιδευτικά σεμινάρια του συζύγου της, η Stina έμαθε πώς να πετυχαίνει καλούς χρόνους σε πίστες να πώς να χειρίζεται σωστά το τιμόνι ενός αυτοκινήτου. Ο Samuel δεν άργησε να αναγνωρίσει τις οδηγικές της ικανότητες…

«Είδε τις δυνατότητες που είχα και σκέφτηκε ότι αν ξεκινούσα να τρέχω σε αγώνες για να χτίσω τη φήμη μου ως καλός οδηγός, θα έφτανα κάποια στιγμή στη βιομηχανία του Χόλιγουντ ως κασκαντέρ», έχει δηλώσει σχετικά η Stina. Έχοντας καλές επιδόσεις σε αγώνες δρόμου και ανεβαίνοντας συχνά στο βάθρο, τελικά η ξανθιά καλλονή έκανε την είσοδό της στις διαφημίσεις. Δηλώνει ευλογημένη που είναι πολύ απασχολημένη και συνεργάζεται με πολλούς διαφορετικούς κατασκευαστές. Όπως λέει μάλιστα η ίδια, αγαπά κάθε δουλειά που κάνει.

Η Stina έχει συμμετάσχει σε διάφορες διαφημίσεις ως οδηγός κασκαντέρ, συμπεριλαμβανομένης μιας διαφήμισης του Audi e-tron για το Super Bowl, ενώ έχει ντουμπλάρει και τη Maisie Williams στο «Game of Thrones». Έχει παίξει επίσης ως ως κασκαντέρ στη νέα ταινία Charlie’s Angels αντικαθιστώντας την Naomi Scott στο τιμόνι, κάνοντας έτσι το επίσημο βήμα της στο Χόλιγουντ.

Φυσικά, καθώς η Stina και ο σύζυγός της, Samuel, είναι και οι δύο οδηγοί κασκαντέρ, έχουν συχνά την ευκαιρία να εμφανίζονται μαζί. «Είμαστε πολύ τυχεροί που καταφέραμε να το κάνουμε αυτό μαζί ως σύζυγοι», δηλώνει η Stina. Οι δυο τους έχουν δημιουργήσει επίσης μία σειρά από εντυπωσιακά βίντεο στο Youtube.

Ανάμεσα στα αγαπημένα της αυτοκίνητα είναι η Lamborghini Huracán LP 580-2, με την οποία έχει κάνει μερικά viral βίντεο, ενώ παράλληλα διατηρεί μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της για την Alfa Romeo που, όπως λέει η ίδια, δημιουργεί μοντέλα που κάνουν τον οδηγό να νιώθει ένα με το αυτοκίνητο.

Έχοντας διακριθεί σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, η Stina Hübinette προτείνει σε όσες γυναίκες θέλουν να ακολουθήσουν το δρόμο της, να πιστέψουν στον εαυτό τους και με πείσμα και επιμονή θα τα καταφέρουν.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!