Christian Meunier

«Κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να σταματήσει την Jeep», υποστηρίζει σε αποκλειστικές δηλώσεις στο MotorOne.gr ο CEO της αμερικάνικης εταιρείας

Christian Meunier

«Κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να σταματήσει την Jeep», υποστηρίζει σε αποκλειστικές δηλώσεις στο MotorOne.gr ο CEO της αμερικάνικης εταιρείας

«Η Jeep θα καινοτομεί τα επόμενα χρόνια περισσότερο από ποτέ πριν στην ιστορία της». Με αυτά τα λόγια o Christian Meunier, Διευθύνων Σύμβουλος της Jeep, έδωσε μία σύντομη περιγραφή της στρατηγικής εξηλεκτρισμού που θα ακολουθήσει η εταιρεία τη δεκαετία που διανύουμε.

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση για τα 80ά γενέθλια της Jeep, στην οποία το MotorOne.gr ήταν το μοναδικό ελληνικό μέσο που έδωσε το «παρών», ο Meunier ανέφερε ότι έως το 2025 η αμερικάνικη μάρκα θα έχει ένα ηλεκτρικό μοντέλο σε κάθε κατηγορία, ενώ το 70% των πωλήσεών της θα αφορά εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα. Παράλληλα τόνισε ότι η ηλεκτροκίνηση δίνει νέες δυνατότητες στη σχεδίαση και την ευρυχωρία των αυτοκινήτων.

Σε ερώτηση του MotorOne.gr για τις δυσκολίες που συναντά η εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης σε κατηγορίες σκληροπυρηνικών off road οχημάτων, όπως αυτές στις οποίες δραστηριοποιείται η Jeep, ο Meunier (βρίσκεται στη θέση του CEO από τις αρχές του 2021) απάντησε:

«Είναι ένα δύσκολο project, όμως οι μηχανολόγοι μας είναι ίσως οι καλύτεροι στον κόσμο. Σίγουρα είναι όσον αφορά τα συστήματα τετρακίνησης. Η αποστολή μας δεν είναι απλά να αντικαταστήσουμε το συμβατικό σύστημα κίνησης με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μία μπαταρία. Είναι να βελτιώσουμε τις δυνατότητες που παρέχουν τα Jeep. Μπορεί να είναι μία πρόκληση για τους μηχανολόγους, αλλά ταυτόχρονα είναι και μία ευκαιρία για τους πελάτες της μάρκας μας. Με την ηλεκτροκίνηση πιέζουμε τα όρια του εφικτού. Για παράδειγμα, από την μία η μπαταρία πρέπει να είναι 100% αδιάβροχη, από την άλλη όμως η απουσία ανάγκης συστήματος εισαγωγής αέρα, όπως σε ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, δημιουργεί νέες δυνατότητες. Ορισμένοι ενθουσιώδεις φίλοι της Jeep επιχειρούν κάποια τρελά πράγματα με τα αυτοκίνητά τους. Η ηλεκτροκίνηση μας επιτρέπει να φανταστούμε τι θα είναι εφικτό στο μέλλον. Κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να σταματήσει τη Jeep».

Όσον αφορά τις κυψέλες καυσίμου, ο CEO της Jeep χαρακτήρισε «συναρπαστικό» το ενδεχόμενο εξέλιξης στο μέλλον ενός Wrangler που θα κινείται με υδρογόνο. «Πρόκειται για την επόμενη γενιά της ενέργειας, τώρα όμως είμαι προσηλωμένος στην ηλεκτροκίνηση».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!