Αμιγώς ηλεκτρική από το 2028 η Opel

Το στρατηγικό πλάνο της γερμανικής μάρκας περιλαμβάνει και το λανσάρισμα του ηλεκτρικού Manta-e

Αμιγώς ηλεκτρική από το 2028 η Opel

Το στρατηγικό πλάνο της γερμανικής μάρκας περιλαμβάνει και το λανσάρισμα του ηλεκτρικού Manta-e

Η Opel κάνει το επόμενο βήμα στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της,ανακοινώνοντας τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια. Όπως ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής μάρκας, Michael Lohscheller, κατά την παρουσίαση του Ομίλου Stellantis, από το 2028 η Opel θα διαθέτει στην Ευρώπη αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι η Opel θα εισέλθει στην μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, αυτήν της Κίνας, ως αμιγώς ηλεκτρική μάρκα. Επίσης, το Opel Manta θα γιορτάσει την επιστροφή του ως αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, με το όνομα Manta-e.

«Οι ανακοινώσεις δείχνουν καθαρά τη δέσμευση της Opel στην ηλεκτρική κινητικότητα. Το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ηλεκτρικό και η Opel είναι μέρος αυτού. Βρισκόμαστε σε ένα ταξίδι για να ανακαλύψουμε εκ νέου την Opel και να μεταμορφωθούμε σε μια νέα, πράσινη και παγκόσμια μάρκα», ανέφερε ο Lohscheller. «Η Opel γίνεται από ψυχρή, μοντέρνα. Οδεύουμε προς ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών CO2 καθώς το διοξείδιο του άνθρακα είναι το νέο νόμισμα στη βιομηχανία μας».

Επιπλέον, έχει ληφθεί η τελική απόφαση για την επιστροφή της μάρκας Opel στην Κίνα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δημοσιευθούν το επόμενο διάστημα. «Υποσχεθήκαμε ότι η Opel θα γίνει παγκόσμια – και θα το πράξουμε. Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο και είμαστε σίγουροι ότι θα αναπτυχθούμε επικερδώς εκεί. Οι Κινέζοι πελάτες μπορούν να προσδοκούν τα προϊόντα και τη συναισθηματική Γερμανική μάρκα μας».

Ο Lohscheller ανακοίνωσε επίσης ότι η Opel θα επαναφέρει το θρυλικό Manta, μετά από τα πολύ θετικά σχόλια, που δέχτηκε η μάρκα κατά την παρουσίαση του πρωτότυπου Opel Manta GSe ElektroMOD. «Το Manta είναι ένα εμβληματικό μοντέλο στην ιστορία της μάρκας μας και αποτελεί έμπνευση για το μέλλον της. Θα φέρουμε ένα νέο Manta στη μαζική παραγωγή περί τα μέσα της δεκαετίας. Αμιγώς ηλεκτρικό, ασφαλώς», δήλωσε σχετικά ο Michael Lohscheller.

Η Opel βρίσκεται στη μέση μιας εκτεταμένης… ηλεκτροκίνητης επίθεσης: Μέχρι τα τέλη του έτους θα διαθέτει εννέα ηλεκτρικά μοντέλα σε προσφορά, ενώ όλα τα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρικές εκδόσεις έως το 2024.

Η Opel βρίσκεται στη μέση μιας εκτεταμένης επέλασης εξηλεκτρισμού: Η μάρκα θα έχει ήδη στη γκάμα της εννέα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα φέτος, ενώ όλες οι σειρές μοντέλων θα περιλαμβάνουν εξηλεκτρισμένες εκδόσεις μέχρι το 2024.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!