Drift στον πάγο με το Hyundai Ioniq 5 N (video)

Η έκδοση υψηλών επιδόσεων του Hyundai Ioniq 5 με τα διακριτικά N κάνει δοκιμές σε ακραίες συνθήκες, με θερμοκρασίες κάτω των 30 βαθμών Κελσίου και προσφέρει μεταξύ άλλων… θέαμα.

Drift στον πάγο με το Hyundai Ioniq 5 N (video)

Η έκδοση υψηλών επιδόσεων του Hyundai Ioniq 5 με τα διακριτικά N κάνει δοκιμές σε ακραίες συνθήκες, με θερμοκρασίες κάτω των 30 βαθμών Κελσίου και προσφέρει μεταξύ άλλων… θέαμα.

Η Hyundai παρουσίασε ένα δείγμα των δοκιμών εξέλιξης που πραγματοποιεί πάνω στην άγρια έκδοση Ioniq 5 N, για να μας ανοίξει την όρεξη, σχετικά με αυτό που θα ακολουθήσει μέσα στο καλοκαίρι, στις 23 Ιουλίου, όταν και θα παρουσιαστεί επίσημα το μοντέλο.

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, με τα σπορ διακριτικά «N» εξελίσσεται στις ακραίες καιρικές συνθήκες του αρκτικού κύκλου, στο Arjeplog της Σουηδίας. Αυτό είναι οι πρώτες επίσημες ενδεικτικές φωτογραφίες, που συνοδεύονται από ένα σύντομο βίντεο, που προλογίζουν τα επόμενα βήματα της κορεατικής φίρμας, σχετικά με τα ηλεκτρικά μοντέλα επιδόσεων.

Σε θερμοκρασίες κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου, η Hyundai είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει τις δυνατότητες σε αυτές τις ακραίες συνθήκες, με χαμηλή πρόσφυση, του νέου υπερ-όπλου της και να εξελίξει τον διασκεδαστικό χαρακτήρα, με τις επιδόσεις που θέλει να δώσει στο νέο αυτό μοντέλο της.

Οι μηχανικοί της Hyundai σε αυτή την έκδοση πάντρεψαν τη γνωστή πλατφόρμα E-GMP (Electrified-Global Modular Platform), με τα σπορ χαρακτηριστικά και την τεχνολογία του τμήματος N motorsport, προκειμένου να θέσουν νέα όρια στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων.

Το νέο Hyundai Ioniq 5 N εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που στέλνουν τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς, μέσω του συστήματος N AWD, το οποίο έχει τις ρίζες του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, πίσω στο 2015.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα διαθέτει επίσης πρόγραμμα, N Drift Optimizer, το οποίο ρυθμίζει την κατανομή ροπής ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα, την ανάρτηση, το τιμόνι, ενώ το ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένη ολίσθησης e-LSD, φροντίζει για την αναβάθμιση της οδηγικής εμπειρίας. Επιτρέπει στον οδηγό να απολαύσει την πλαγιολίσθηση και είναι εξελιγμένο για αυτούς που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο drifting.

Έτσι, βελτιώνεται η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, σε όλες τις συνθήκες, είτε πρόκειται για πίστα, δρόμο, με υψηλές ταχύτητες ή ακόμα και σε ολισθηρές επιφάνειες, όπως χιόνι και πάγος. Η απόκριση του συστήματος είναι σημαντικά πιο γρήγορη από αυτή ενός μηχανικού συνόλου με κινητήρα εσωτερικής καύσης, λόγω της ταχύτερης παροχής ισχύος και ροπής από τον ηλεκτρικό κινητήρα. Επίσης, το Ioniq 5 N χρησιμοποιεί σύστημα κατανομής ροπής N Torque Distribution, που επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει το επίπεδο ροπής που περνάει στους εμπρός και πίσω τροχούς.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!