Το νέο ηλεκτρικό Fiat 600 πάτησε δρόμο

Το επερχόμενο ηλεκτρικό Fiat 600 που θα λανσαριστεί μέσα στο 2024 συνέλαβε ο κατασκοπευτικός φακός μας σε διαδικασία δοκιμών.

Το νέο ηλεκτρικό Fiat 600 πάτησε δρόμο

Το επερχόμενο ηλεκτρικό Fiat 600 που θα λανσαριστεί μέσα στο 2024 συνέλαβε ο κατασκοπευτικός φακός μας σε διαδικασία δοκιμών.

Η Fiat ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο. Ένα SUV που, -πιθανότατα- θα αναβιώσει και το όνομα «600». Μέχρι τώρα υπήρχαν κάποιες αναφορές, χωρίς ωστόσο κάτι χειροπιαστό, με τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες από τους συνεργάτες μας στο Auto Express, που έχουμε στο θέμα, να δείχνουν την πρώτη εικόνα του.

Έστω και με βαρύ καμουφλάζ, διακρίνεται το μέγεθος και το αμάξωμά του, που έχει στοιχεία από το υπάρχον 500Χ. Στην πράξη όμως, με δεδομένο ότι θα χρησιμοποιηθεί η νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά μοντέλα, θα πρέπει να περιμένουμε καλύτερους χώρους και πιο κοντά σε αυτούς του 500L.

Αναμένεται να μεταφερθούν κάποια σχεδιαστικά στοιχεία από το 500 στο επερχόμενο μοντέλο, όπως για παράδειγμα η φωτεινή υπογραφή στο πίσω μέρος. Πέρα από τη σχεδίαση, θα μπορούσε να δανείζεται και την μπαταρία των 40 kWh του 500, τουλάχιστον στην εισαγωγική έκδοση του 600. Λόγω μεγαλύτερου μεγέθους αναμένεται να έχει και ένα πακέτο μεγαλύτερης μπαταρίας, με χωρητικότητα 50 kWh, έτσι ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικό.

Στο εσωτερικό θα πρέπει να περιμένουμε το νέο σύστημα πολυμέσων που χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό 500. Ενδεχομένως το επερχόμενο 600 να είναι αντικαταστάτης, τόσο για το 500X όσο και για το 500L, τα οποία θα συγχωνευτούν σε ένα μοντέλο, με αισθητική SUV και πρακτικότητα MPV. Εξάλλου, το 500L έχει ήδη σταματήσει την κυκλοφορία του, ενώ και το 500Χ με κινητήρα εσωτερικής καύσης πλησιάζει στο τέλος της καριέρας του.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Απόδοση: Γιάννης Καλογερόπουλος

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!