“Made in USA” το Polestar 3

Το σπορ παρακλάδι της Volvo – με αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα – μοιράστηκε λεπτομέρειες για το επόμενό της μοντέλο

“Made in USA” το Polestar 3

Το σπορ παρακλάδι της Volvo – με αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα – μοιράστηκε λεπτομέρειες για το επόμενό της μοντέλο

Όπως λέει η ίδια η Polestar “η εταιρεία μας βασίζεται σε μία ιδέα και όχι σε ένα μέρος. Όπου υπάρχουν οι καλύτερες εγκαταστάσεις αλλά και οι περισσότερες γνώσεις ώστε να μας επιτρέπουν να προσφέρουμε ένα βιώσιμο ηλεκτρικό μέλλον, εκεί θα βρισκόμαστε κι εμείς.”

Έτσι το Polestar 3 θα κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις στο Ridgeville της Νότιας Καρολίνας, οι οποίες δημιουργήθηκαν από τη Volvo Cars. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ένα άκρως αεροδυναμικό SUV το οποίο εκφράζει τη σχεδιαστική εξέλιξη της εταιρείας και φέρει το λειτουργικό σύστημα Android Automotive το οποίο εγκαινιάστηκε στο Polestar 2.

Polestar 1: Το αυτοκίνητο που μπορείς να αγοράσεις με έργα τέχνης αντί για μετρητά

“Η παραγωγή των ΗΠΑ βοηθάει σημαντικά τον τομέα των προμηθειών, μειώνει τους χρόνους παράδοσης και έχει θετικό αντίκτυπο στην τελική τιμή του Polestar 3. Όλα τα παραπάνω κάνουν τη φίρμα μας ακόμα πιο ανταγωνιστική στην αγορά της Αμερικής.” λέει ο COO της Polestar, Dennis Nobelius.

“Το Polestar 3 θα κατασκευαστεί στην Αμερική για τους Αμερικανούς μας πελάτες. Είμαι περήφανος που το πρώτο μας SUV θα κατασκευαστεί στη Νότια Καρολίνα. Από τώρα και στο εξής, οι ΗΠΑ δε θα είναι χώρα εξαγωγής αλλά χώρα κατασκευής”.

Η εταιρεία έχει την έδρα της στη Σουηδία, ενώ εγκαταστάσεις της υπάρχουν και στο Ηνωμένο Βασίλειο με τα οχήματά της να κατασκευάζονται σε Κίνα και Αμερική.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!