Rimac Nevera: Το ηλεκτρικό hypercar από την Κροατία με τιμή 2 εκατ. ευρώ

Με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, που αποδίδουν συνδυαστικά σχεδόν 2.000 ίππους

Rimac Nevera: Το ηλεκτρικό hypercar από την Κροατία με τιμή 2 εκατ. ευρώ

Με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, που αποδίδουν συνδυαστικά σχεδόν 2.000 ίππους

Η Rimac Automobili ιδρύθηκε το 2009 από τον Mate Rimac, με την φιλοδοξία να καταστεί ένας ανεξάρτητος κατασκευαστής ηλεκτρικών supercar. Έκτοτε κατασκευάζει ηλεκτρικά συστήματα κίνησης και αποθήκευσης ενέργειας για διάφορους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Ανάμεσά τους βρίσκεται η Porsche, η οποία έχει επενδύσει σημαντικά ποσά, που της έχουν εξασφαλίσει μερίδιο 24% στη Rimac.

Πλέον έφθασε η στιγμή για το ηλεκτρικό hypercar της κροατικής εταιρείας (ονομαζόταν προσωρινά C_Two) να πάρει σάρκα και οστά, διώχνοντας το καμουφλάζ και αποκτώντας το οριστικό του όνομα: Nevera. Έτσι αποκαλείται η ξαφνική καλοκαιρινή καταιγίδα στην Αδριατική, η οποία χαρακτηρίζει από την μικρή διάρκεια και τις πολλές αστραπές.

Το Rimac Nevera σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε στην Κροατία, όπου βρίσκεται η γραμμή παραγωγής του. Θα κατασκευαστούν μόλις 150 αυτοκίνητα, με την τιμή του καθενός να ορίζεται στα 2 εκατ. ευρώ.

Οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε τροχό, αποδίδουν συνδυαστικά 1.914 ίππους και 2.360 Nm ροπής. Από την Rimac έχει σχεδιαστεί και η μπαταρία των 120 kWh, ικανή να προσφέρει αυτονομία έως 550 χλμ. και να φθάσει από το 0 στο 80% της ενέργειάς της σε 19 λεπτά μέσω ταχυφορτιστή 500 kW.

Όσο εντυπωσιακή είναι η ιστορία του Mate Rimac – ο οποίος σε ηλικία 20 ετών μετέτρεψε την προσωπική του BMW E30 σε ηλεκτρική – άλλα τόσο θαυμασμό προκαλούν οι επιδόσεις της Nevera: τελική ταχύτητα 412 χλμ/ώρα, επιτάχυνση 0-96 χλμ/ώρα σε 1,85 δλ, 0-161 χλμ/ώρα σε 4,3 δλ. και 0-300 χλμ/ώρα σε 9,3 δλ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!