Η επόμενη Porsche Macan θα είναι (και) ηλεκτρική

Σε πίστα δοκιμών αλλά και στους δρόμους ετοιμάζεται το σπορ ηλεκτρικό SUV

Η επόμενη Porsche Macan θα είναι (και) ηλεκτρική

Σε πίστα δοκιμών αλλά και στους δρόμους ετοιμάζεται το σπορ ηλεκτρικό SUV

Οι εικόνες της καμουφλαρισμένης Macan δεν είναι κατασκοπευτικές φωτογραφίες, αλλά συνοδεύουν επίσημο δελτίο Τύπου της Porsche. Το μεσαίο πολυτελές SUV θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το 2023 και αφού πραγματοποίησε δοκιμές στο Κέντρο Ανάπτυξης του Weissach, βγήκε από τις εγκαταστάσεις για το καθιερωμένο τεστ και στους δημόσιους δρόμους.

Για να μην αποκαλυφθούν βέβαια λεπτομέρειες της σχεδίασής της, η ηλεκτρική Macan φέρει καμουφλάζ κατά μήκος του αμαξώματός της. Όπως η Taycan, φέρει τεχνολογία 800 volt που επιτρέπει ταχύτατη φόρτιση της μπαταρίας και άρα εξασφάλιση της μέγιστης αυτονομίας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οδηγούμε την Porsche Taycan Cross Turismo

Βασίζεται στη νέα πλατφόρμα του Ομίλου Volkswagen για πολυτελή ηλεκτρικά αυτοκίνητα, την PPE (Premium Platform Electric), την οποία θα χρησιμοποιήσει και η Audi για ορισμένα μεγάλα ηλεκτρικά μοντέλα της. Το πρόγραμμα εξέλιξης της ηλεκτρικής Macan προβλέπει περίπου 3 εκατ. χλμ. δοκιμών σε κάθε είδους τερέν και υπό όλες τις καιρικές συνθήκες.

Πάντως η επόμενη Macan δεν θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική. Εντός του 2021 θα δούμε τις νέες συμβατικές Macan, με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Porsche Macan electric

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!