Volkswagen: Έτσι θέλει να φθάσει στις μηδενικές εκπομπές ρύπων

Στο συνέδριο Way to Zero η γερμανική μάρκα ξεδιπλώνει τις δράσεις της προς μία πιο καθαρή αυτοκίνηση

Volkswagen: Έτσι θέλει να φθάσει στις μηδενικές εκπομπές ρύπων

Στο συνέδριο Way to Zero η γερμανική μάρκα ξεδιπλώνει τις δράσεις της προς μία πιο καθαρή αυτοκίνηση

Νέους, πιο φιλόδοξους, στόχους θέτει η Volkswagen όσον αφορά την κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα. Για να τους πετύχει αφενός θα επιταχύνει τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στη γκάμα της και αφετέρου θα εφαρμόσει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα σε όλη τη διαδικασία, από την παραγωγή ενός αυτοκινήτου έως την ανακύκλωσή του.

Η Volkswagen στοχεύει έως το 2050 – το αργότερο – να καταστεί κλιματικά ουδέτερη. Ως ενδιάμεσο στόχο θέτει υψηλότερο όριο για την μείωση των εκπομπών CO2 ανά όχημά της έως το 2030, σε σχέση με τα επίπεδα του 2018. Τον προηγούμενο στόχο του 30%, τώρα τον «ανεβάζει» στο 40%. Ίδιο χρονικό ορίζοντα (το 2030 δηλαδή) θέτει προκειμένου να πετύχει μερίδιο 70% των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων επί των συνολικών πωλήσεών της στην Ευρώπη.

Volkswagen ID.4 GTX: Το… GTI των ηλεκτρικών

«Στη Volkswagen έχουμε στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας το περιβάλλον και θέλουμε να προσφέρουμε σε όλους βιώσιμη μορφή ηλεκτροκίνησης», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Ralf Brandstatter. «Η προϊοντική μας επίθεση με ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι απλά η αρχή. Ακολουθούμε μία ολιστική προσέγγιση στην απανθρακοποίηση: από την παραγωγή έως τη χρήση του οχήματα και την ανακύκλωση».

Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων με ενέργεια που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Η Volkswagen προσφέρει ανάλογη υπηρεσία τόσο για φόρτιση στο σπίτι (Volkswagen Naturstrom) όσο και στο δρόμο (μέσω του δικτύου IONITY). Επίσης θα κατασκευάσει σε αρκετές περιοχές της Ευρώπης έως το 2025 αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα. Μέχρι το 2030 όλα τα εργοστάσιά της (με εξαίρεση την Κίνα) θα λειτουργούν με «πράσινη» ενέργεια.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!