Skoda, Volkswagen και Cupra ετοιμάζουν μικρό ηλεκτρικό

Το 2025 θα ενταχθεί στην γκάμα των Skoda, Volkswagen και Cupra, ένα μικρό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα κατασκευάζεται στην Ισπανία και θα αποτελέσει εισαγωγική έκδοση στη γκάμα τους.

Skoda, Volkswagen και Cupra ετοιμάζουν μικρό ηλεκτρικό

Το 2025 θα ενταχθεί στην γκάμα των Skoda, Volkswagen και Cupra, ένα μικρό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα κατασκευάζεται στην Ισπανία και θα αποτελέσει εισαγωγική έκδοση στη γκάμα τους.

Δεν είναι εντελώς νέο το γεγονός ότι ο Όμιλος Volkswagen έχει στα σκαριά ένα μικρό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Η σχετική ενημέρωση επανέρχεται στην επικαιρότητα και σε αυτή τη φάση ανακοινώνεται ότι αυτό το μικρό θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2025.

Πρόκειται για μικρά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα με το σήμα των Skoda, Volkswagen και Cupra, που θα αντικαταστήσουν τα γνωστά μας Skoda Citigo-e iV, Volkswagen e-up! και Seat Mii Electric. Η συναρμολόγηση των μοντέλων αυτών θα γίνεται στην Ισπανία.

Όπως μαρτυρά το σκίτσο που δόθηκε στη δημοσιότητα, τα μοντέλα αυτά δεν μοιάζουν με το πρωτότυπο ID. Life που παρουσιάστηκε στην Έκθεση του Μονάχου τον Σεπτέμβριο του 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να πλήρως ανασχεδιασμένα σε σχέση με το concept της Volkswagen, με τις γραμμές τους να είναι λιγότερο τετραγωνισμένες και την εν γένει σχεδίαση να μοιάζει περισσότερο με ένα μικρό ID. 3.

Το σκίτσο της Cupra δεν είναι τόσο νέο, αφού κυκλοφορεί από το 2021, με το τελικό σχέδιο του μικρού ηλεκτρικού ισπανικού μοντέλου να αναμένεται να διαφέρει αρκετά και να είναι πιο ήπιο σε γραμμές, παρά δυναμικό όπως αυτό το πρωτότυπο.

Σκίτσο του μικρού ηλεκτρικού Cupra

 

Το σκίτσο της Seat μοιάζει πιο ρεαλιστικό από την τριάδα, αφού, με την τετραγωνισμένη του σχεδίαση φαίνεται να δίνει έμφαση στην πρακτικότητα. Επιπλέον, με λεπτομέρειες όπως τα προστατευτικά στους θόλους κοιτάζει και προς την κατηγορία των crossover, με πιο περιπετειώδη χαρακτήρα.

Σκίτσο του μικρού ηλεκτρικό Skoda

 

Ο Όμιλος Volkswagen εξελίσσει μια νέα εκδοχή της πλατφόρμας MEB, με έναν κινητήρα που θα δίνει κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς. Η τρέχουσα εκδοχή της πλατφόρμας MEB είναι πισωκίνητη με έναν κινητήρα ή εναλλακτικά, με δύο και τετρακίνηση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα μικρά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα θα αποτελέσουν τα εισαγωγικά του Ομίλου και αναμένεται να έχουν τιμή κάτω από 20.000 ευρώ, με ταβάνι, στην καλύτερη έκδοσή τους, τα 25.000 ευρώ.

Σκίτσο του μικρού ηλεκτρικού Volkswagen

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!