Νέο Audi Q6 e-tron: Αποκαλύφθηκε το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου

Το νέο μοντέλο, θα παρουσιαστεί μέσα στο έτος, όμως μια κατασκοπευτική φωτογραφία αποκάλυψε το «πρόσωπο» του.

Νέο Audi Q6 e-tron: Αποκαλύφθηκε το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου

Το νέο μοντέλο, θα παρουσιαστεί μέσα στο έτος, όμως μια κατασκοπευτική φωτογραφία αποκάλυψε το «πρόσωπο» του.

Η γκάμα e-tron της Audi πρόκειται να μεγαλώσει τους επόμενους μήνες, με την προσθήκη του νέου Q6 e-tron που θα έρθει μέσα στο έτος. Το μοντέλο θα τοποθετηθεί πάνω από το Q4 e-tron και κάτω από το μεγαλύτερο e-tron, το οποίο θα μετονομαστεί σε Q8 e-tron όταν υποστεί αισθητικές ανανεώσεις, ώστε να γίνει πιο ξεκάθαρη η ιεραρχία της γκάμας.

Το Q6 e-tron ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής της Audi, Markus Duessmann στο ετήσιο συνέδριο της μάρκας τον Μάρτιο του 2021. Καμουφλαρισμένα πρωτότυπα έχουν εντοπιστεί στους δρόμους κοντά στα κεντρικά γραφεία της Audi, στο Ingolstadt της Γερμανίας, καθώς και στο βόρειο τμήμα της Σουηδίας.

Πρόσφατα, ένας φωτογράφος κατάφερε να απαθανατίσει το εμπρός μέρος του Q6 e-tron χωρίς καμουφλάζ, αποκαλύπτοντας το σχέδιο της μάσκας που μοιάζει πολύ με του Q4, αλλά έχει χωριστούς προβολείς.

Το Q8 e-tron χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με ορισμένα SUV Audi που έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης, το Q4 e-tron μοιράζεται την πλατφόρμα του με το Volkswagen ID.4 και το Skoda Enyaq iV, όμως το Q6 e-tron βασίζεται την νέα αρχιτεκτονική «PPE» (Premium Platform Electric) που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Porsche. Αυτό σημαίνει ότι το Q6 e-tron θα είναι ένα «αδελφό» μοντέλο της ηλεκτρικής Porsche Macan.

Συνολικά, η Audi σχεδιάζει να έχει στη γκάμα της 20 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025 και σκοπεύει να αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεών της μέχρι τότε. Η πλατφόρμα PPE είναι 800 volt όπως και η Porsche Taycan, πιστεύουμε ότι τόσο το Q6 e-tron όσο και η ηλεκτρική Macan θα προσφέρουν ταχυφόρτιση 350 kW. Αναμένεται αυτονομία περίπου 482 χιλιομέτρων, καθώς και μεγάλη ισχύ, περίπου 500 ίππων, πιθανώς και ακόμα μεγαλύτερη για τη δημιουργία μια έκδοσης «RS», όπως συμβαίνει και με τις εκδόσεις RS του e- tron GT.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!