Η νέα Maserati Grecale Folgore είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας

Μια μπαταρία 105 kWh υπόσχεται μεγάλη αυτονομία όταν έρθει το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό, μοντέλο το 2023.

Η νέα Maserati Grecale Folgore είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας

Μια μπαταρία 105 kWh υπόσχεται μεγάλη αυτονομία όταν έρθει το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό, μοντέλο το 2023.

Η Maserati αποκάλυψε το πρώτο μοντέλο της επερχόμενης ηλεκτρικής επανάστασής της. Ονομάζεται Grecale Folgore και είναι μια αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή της Grecale που θα δούμε λίγο μετά την παρουσίαση των βενζινοκίνητων εκδόσεων και θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα το 2023.

Η Grecale Folgore είναι μια από τις έξι νέα αμιγώς ηλεκτρικές Maserati που περιμένουμε να δούμε μέχρι το 2025, ως μέρος της στρατηγικής εξηλεκτρισμού της μάρκας, που θα περιλαμβάνει επίσης μια ηλεκτρική έκδοση της GranTurismo το 2023, ενώ ετοιμάζονται και οι εκδόσεις μηδενικών εκπομπών ρύπων των MC20, Levante και Quattroporte. Το μέγεθος της Grecale Folgore θα την φέρει αντιμέτωπη με τις η BMW iX3 και Mercedes EQC.

Στο εμπρός μέρος η Grecale Folgore θυμίζει το νέο υπεραυτοκίνητο MC20, αλλά με μερικές λεπτομέρειες αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως η επανασχεδιασμένη χαμηλής αεροδυναμικής αντίστασης μάσκα. Τα κάτω τμήματα της ποδιάς έχουν διαφοροποιηθεί ώστε να δίνουν προτεραιότητα στην αεροδυναμική απόδοση αφού δεν υπάρχει ανάγκη ψύξης του κινητήρα. Ένα νέο χάλκινο χρώμα που ονομάζεται Rame Folgore θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, μαζί με νέους αεροδυναμικούς τροχούς έξι ακτίνων.

Η Maserati δεν έχει αποκαλύψει ακόμη το εσωτερικό της καμπίνας, αλλά επιβεβαίωσε ότι θα κυριαρχεί το υλικό Econyl, ένα νάιλον από ανακυκλωμένα παλιά δίχτυα ψαρέματος που υπάρχει και σε άλλα ηλεκτρικά μοντέλα της Stellantis όπως το Fiat 500. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα διαθέτει τον ίδιο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και την κεντρική οθόνη αφής 8,8 ιντσών με Android Automotive, και φωνητικές εντολές.

Η Folgore χρησιμοποιεί μια προσαρμοσμένη έκδοση της πλατφόρμας του συμβατικού αυτοκινήτου, η οποία είναι μια ενημερωμένη έκδοση της αρχιτεκτονικής Giorgio που χρησιμοποιεί η Alfa Romeo Stelvio. Ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες έχουν επιβεβαιωθεί, όπως ότι θα έιναι 400v και θα έχει μπαταρία 105 kWh. Η Folgore θα έχει ισχύ περίπου 547 ίππων, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα ακριβείς τιμές απόδοσης, αυτονομίας και τεχνολογίας φόρτισης. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη Grecale Folgore θα έχουμε όσο πλησιάζει η ημερομηνία κυκλοφορίας της, το 2023.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!