Ετοιμάζεται ηλεκτρική έκδοση της BMW 3 Series για το 2022

Καθώς η μάρκα προχωρά στον εξηλεκτρισμό της, η δημοφιλής Σειρά 3 αποκτά ηλεκτρική έκδοση, αλλά προς το παρόν θα είναι διαθέσιμη μόνο στην Κίνα.

Ετοιμάζεται ηλεκτρική έκδοση της BMW 3 Series για το 2022

Καθώς η μάρκα προχωρά στον εξηλεκτρισμό της, η δημοφιλής Σειρά 3 αποκτά ηλεκτρική έκδοση, αλλά προς το παρόν θα είναι διαθέσιμη μόνο στην Κίνα.

Στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της, η BMW επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Σειράς 3 ως μέρος του εξηλεκτρισμού της, ο οποίος θα περιλαμβάνει 15 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το τέλος του 2022. Ωστόσο, ενώ είναι βέβαιο ότι μια αμιγώς ηλεκτρική BMW Σειρά 3 θα έρθει στην Ευρώπη, προς το παρόν ανακοινώθηκε ότι θα περιοριστεί στην κινεζική αγορά.

Εικόνες του αυτοκινήτου, που βασίζεται στη Σειρά 3 με μακρύ μεταξόνιο, διέρρευσαν πέρυσι από το κινεζικό γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ενώ νωρίτερα το είχαν εντοπίσει σε δοκιμές οι φωτογράφοι του Auto Express.

Το μοντέλο, που δεν πιστεύεται ότι στην κινεζική αγορά θα ονομάζεται i3, θα ανταγωνιστεί το Tesla Model 3 και την επόμενη ηλεκτρική ναυαρχίδα της Citroen,  C5 X. Οι αισθητικές ανανεώσεις σε σχέση με την Σειρά 3 είναι ελάχιστες.

Η μάσκα είναι κλειστή και ο νέος προφυλακτήρας έχει στενές πλαϊνές εισαγωγές που θυμίζουν την iX3. Στο πίσω μέρος έχει προστεθεί ένας νέος διαχύτης και φυσικά έχουν καταργηθεί οι εξατμίσεις.

Η BMW δεν έχει ακόμη αποκαλύψει λεπτομέρειες, αλλά αναμένουμε ότι η ηλεκτρική έκδοση της Σειράς 3 θα έχει τους ηλεκτροκινητήρες και τις μπαταρίες της τετράθυρης coupe i4, με την οποία χρησιμοποιεί την ίδια αρθρωτή πλατφόρμα CLAR και δεν θα απαιτούνται ιδιαίτερες τροποποιήσεις.

Σήμερα η i4 είναι διαθέσιμη με δύο επιλογές κινητήρων, που ονομάζονται eDrive40 και M50. Και οι δύο εφοδιάζονται με την ίδια μπαταρία 81 kWh. Η eDrive40 χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα 340 ίππων τοποθετημένο στον πίσω άξονα, κάνει 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα και έχει μέγιστη ταχύτητα 190 χλμ./ώρα. Η υψηλών επιδόσεων i4 M50 έχει έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα, ο οποίος της προσφέρει τετρακίνηση και αυξάνει την ισχύ στους 544 ίππους.

Το μοντέλο έχει επιτάχυνση 0-100 σε  3,9 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα αυξάνεται στα 225 χλμ./ώρα. Η eDrive40 έχει αυτονομία 590 χιλιόμετρα, ενώ η i4 M50 μπορεί να διανύσει έως 508 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Αυτοί οι αριθμοί αναμένεται να είναι παρόμοιοι στην ηλεκτρική έκδοση της Σειράς 3, αφού έχει σχεδόν ίδιο μέγεθος και βάρος με την i4.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!