Η Aston Martin συνεργάζεται με τη Britishvolt για μπαταρίες επόμενης γενιάς

Οι δύο εταιρείες υπογράφουν συμφωνία για την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας μπαταριών και συστημάτων διαχείρισης τους.

Η Aston Martin συνεργάζεται με τη Britishvolt για μπαταρίες επόμενης γενιάς

Οι δύο εταιρείες υπογράφουν συμφωνία για την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας μπαταριών και συστημάτων διαχείρισης τους.

Η Aston Martin ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την βρετανική εταιρεία κατασκευής μπαταριών Britishvolt για την ανάπτυξη «τεχνολογίας υψηλής απόδοσης κυψελών για μπαταρίες» που θα χρησιμοποιούν τα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της.

Η μάρκα θα λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρία το 2025 και η συμφωνία με τη Britishvolt θα οδηγήσει τις δύο εταιρείες σε «νέα πρότυπα απόδοσης, φόρτισης και αυτονομίας». Η κοινή ομάδα έρευνας και ανάπτυξης θα εργαστεί επίσης πάνω στη δημιουργία ενός νέου συστήματος διαχείρισης μπαταριών.

Το εγχείρημα είναι ένα ακόμα βήμα στον δρόμο προς τον εξηλεκτρισμό της Aston Martin. Η πολυτελής βρετανική μάρκα έχει ήδη ανακοινώσει μια υβριδική έκδοση του SUV DBX για την κινεζική αγορά και ανακοίνωσε ότι το πρώτο της plug-in υβριδικό μοντέλο, το supercar Valhalla, θα παραδοθεί τους πελάτες στις αρχές του 2024. Μέχρι το 2026 όλα τα καινούρια μοντέλα της Aston Martin θα έχουν μια ηλεκτροκίνητη έκδοση, ακόμα και οι αντικαταστάτες των DB11 και Vantage, καθώς η μάρκα στοχεύει να έχει πλήρως ηλεκτρική γκάμα ως το 2030.

Δεν είναι μυστικό ότι η οικονομική κατάσταση της Aston Martin βρέθηκε πρόσφατα στο μικροσκόπιο, αλλά η ίδια υποστηρίζει ότι το νέο πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης μπαταριών «θα χρηματοδοτηθεί από τα υπάρχοντα κεφάλαια για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aston Martin, Tobias Moers, δήλωσε: «Συνεργαζόμενοι με τη Britishvolt, πιστεύω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες τεχνολογίες για να εφοδιάσουμε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της μάρκας, που αποτελούν σημείο αναφοράς και συνδυάζουν τις υψηλές επιδόσεις και την πολυτέλεια με τα υψηλότερα πρότυπα βιωσιμότητας. Συμπληρώνοντας τη στενή στρατηγική σχέση με τον μέτοχό μας, τη Mercedes-Benz AG, αυτή η συνεργασία παρέχει στην Aston Martin πρόσθετη πρόσβαση σε τεχνολογία και δεξιότητες που θα διευρύνουν τις επιλογές ηλεκτροκίνησης. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με έναν κατασκευαστή μπαταριών χαμηλών εκπομπών άνθρακα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ως μέρος της φιλοδοξίας μας να είμαστε μια κορυφαία βιώσιμη υπερπολυτελής επιχείρηση».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!