Αναβαθμίσεις για το Skoda Enyaq iV

Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν ταχύτερη φόρτιση, περισσότερη υποβοήθηση της οδήγησης και μια λειτουργία που θα βοηθήσει στην παράταση ζωής της μπαταρίας.

Αναβαθμίσεις για το Skoda Enyaq iV

Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν ταχύτερη φόρτιση, περισσότερη υποβοήθηση της οδήγησης και μια λειτουργία που θα βοηθήσει στην παράταση ζωής της μπαταρίας.

Η Skoda έκανε ορισμένες βελτιώσεις στο Enyaq iV που υπόσχονται να το κάνουν πιο εύχρηστο. Αυτές περιλαμβάνουν επιπλέον τεχνολογία ασφάλειας, περισσότερες λειτουργίες άνεσης και μεγαλύτερες ταχύτητες φόρτισης σε όλη τη σειρά.

Η μεγαλύτερη αναβάθμιση αφορά το σύστημα φόρτισης και επιτρέπει στο Enyaq iV 60 να φορτίζει με ταχύτητες έως και 120 kW, μια μεγάλη βελτίωση σε σχέση τα 100 kW του προηγούμενου μοντέλου. Αντίστοιχα η ταχύτητα φόρτισης του Enyaq iV 80 έχει αυξηθεί από τα 125 kW στα 135 kW.

Η βελτίωση αυτή έρχεται μετά από μια αναβάθμιση τον περασμένο Δεκέμβριο η οποία έκανε τη φόρτιση DC στάνταρ, ενισχύοντας την ικανότητα φόρτισης του Enyaq 80 από 50 kW στα 125 kW. Έτσι η συνολική αναβάθμιση του Enyaq τους τελευταίους μήνες είναι σημαντική. Η νέα αναβάθμιση επιτρέπει στο iV 80 να φορτίσει ως το 80% σε 29 λεπτά με 135 kW , ενώ με τα 125 kW χρειαζόταν 38 λεπτά φόρτισης.

Επιπλέον η Skoda παρουσίασε μια νέα λειτουργία φροντίδας της μπαταρίας του Enyaq, που ρυθμίζει την θερμοκρασία της μπαταρίας στο καλύτερο επίπεδο πριν το αυτοκίνητο φτάσει σε σταθμό φόρτισης. Το σύστημα ελέγχεται μέσω ενός νέου μενού στο σύστημα infotainment του αυτοκινήτου και σύμφωνα με την εταιρεία αυτό συμβάλει στην παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας

Το αναβαθμισμένο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, μόλις προγραμματιστεί μια διαδρομή, εμφανίζει πλέον την εκτιμώμενη αυτονομία του οχήματος όταν φτάσει στον προορισμό του, κάτι που θα διευκολύνει τους οδηγούς να προγραμματίζουν τις στάσεις για φόρτιση.

Υπάρχουν επίσης κάποια στοιχεία υποβοήθησης του οδηγού, τα πιο ενδιαφέροντα από τα οποία είναι η νέα ρύθμιση «Traction Mode» για το τετρακίνητο Enyaq iV 80x με δύο ηλεκτροκινητήρες. Σύμφωνα με τη Skoda το σύστημα διαχειρίζεται αυτόματα την ροπή που πηγαίνει στον εμπρός και πίσω άξονα για να μεγιστοποιήσει την πρόσφυση σε ολισθηρές συνθήκες.

Το Assisted Drive Package Plus της Skoda (το οποίο συνδυάζει μια σειρά τεχνολογιών υποβοήθησης, όπως το adaptive cruise control και το lane assist σε ένα πακέτο) επίσης αναβαθμίστηκε, ενώ η ημιαυτόνομη λειτουργία Travel Assist διαθέτει πια τη νέα ρύθμιση Narrow Lane Assist, η οποία μπορεί να αναγνωρίσει την προσωρινή σήμανση σε έναν αυτοκινητόδρομο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!