Το ηλεκτρικό Toyota bZ4X αγρίεψε!

Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε στην έκθεση του Τόκιο το bZ4X GR Sport

Το ηλεκτρικό Toyota bZ4X αγρίεψε!

Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε στην έκθεση του Τόκιο το bZ4X GR Sport

Μία σειρά από πρωτότυπα οχήματα, που αντλούν σχεδιαστική έμπνευση και τεχνολογίες από την εμπλοκή της με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, παρουσίασε η Toyota στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο. Ένα από αυτά είναι το bZ4X GR Sport Concept.

Βασίζεται στο αμιγώς ηλεκτρικό SUV bZ4X, το οποίο θα κυκλοφορήσει εντός του 2022 και στην Ευρώπη. Ξεχωρίζει – μεταξύ άλλων – χάρη στο ματ χρώμα του αμαξώματος, τους μεγαλύτερους τροχούς και τα σπορ καθίσματα. Καθώς η Toyota Gazoo Racing “υπογράφει” τις σπορ εκδόσεις σε αρκετά μοντέλα της Toyota, είναι πιθανόν να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα της ιαπωνικής μάρκας.

Το μήκος του bZ4X (4,69 μέτρα) είναι παραπλήσιο αυτού του RAV4, όμως το γεγονός ότι βασίζεται σε αποκλειστική για ηλεκτρικά αυτοκίνητα πλατφόρμα e-TNGA, του χαρίζει οφέλη στους εσωτερικούς χώρους αλλά και στον τομέα της σχεδίασης. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 71,4 kWh και με βάση το πρωτόκολλο δοκιμών WLTP αναμένεται να προσφέρει αυτονομία άνω των 450 χλμ.

Το bZ4X, το πρώτο μοντέλο της οικογένειας bZ (beyond Zero) θα κυκλοφορήσει τόσο σε προσθιοκίνητη όσο και τετρακίνητη έκδοση. Στην πρώτη περίπτωση, το ηλεκτρικό μοτέρ είναι ισχύος 204 ίππων και ροπής 265 Nm. Το τετρακίνητο μοντέλο (με το βάρος να αγγίζει τα 2.000 κιλά) φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες 109 ίππων, έναν σε κάθε άξονα. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 218 ίππους και η ροπή σε 336 Nm.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!