Στην Ελλάδα το ηλεκτρικό crossover Kia EV6 (τιμές)

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Kia παρουσίασε το αυτοκίνητο που έρχεται να αλλάξει την εικόνα της κορεάτικης μάρκας

Στην Ελλάδα το ηλεκτρικό crossover Kia EV6 (τιμές)

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Kia παρουσίασε το αυτοκίνητο που έρχεται να αλλάξει την εικόνα της κορεάτικης μάρκας

Το EV6, το πρώτο μοντέλο της Kia που βασίζεται στην αποκλειστική για ηλεκτρικά αυτοκίνητα πλατφόρμα E-GMP, αρχίζει την εμπορική του πορεία στην Ελλάδα. Τα στελέχη της εισαγωγικής εταιρείας παρουσίασαν σε διαδικτυακή εκδήλωση όλες τις λεπτομέρειες του μεσαίου ηλεκτρικού crossover, ανακοίνωσαν τις τιμές πώλησής του και απάντησαν στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του ειδικού Τύπου.

Προϊόν συνεργασίας των τριών σχεδιαστικών στούντιο της Kia, στην Namyang της Κορέας, τη Φρανκφούρτη και το Ιρβάιν των ΗΠΑ, το EV6 κατασκευάζεται στη Νότια Κορέα. Σχεδιαστικά και τεχνολογικά, το EV6 αλλάζει την εικόνα της Kia και της επιτρέπει να εκπροσωπηθεί σε μία άκρως δημοφιλή, για την Ευρώπη, κατηγορία.

Το Kia EV6 έχει compact εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 4,68 μέτρα, πλάτος 1,88 μ. και ύψος 1,55 μ), όμως χάρη στην τοποθέτηση των τροχών στα άκρα του αμαξώματος έχει μεταξόνιό του παραπέμπει σε μεγαλύτερη κατηγορία (2,9 μέτρα). Το επίπεδο πάτωμα στην καμπίνα των επιβατών αυξάνει τα επίπεδα άνεσης, ενώ ο χώρος αποσκευών των 520 λίτρων καλύπτει τις ανάγκες μίας τυπικής οικογένειας.

Το ηλεκτρικό crossover είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελία σε δύο εκδόσεις μπαταρίας, με 58 ή 77,4 kWh. Η πρώτη συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 170 ίππων που κινεί τους πίσω τροχούς και προσφέρει αυτονομία 394 χλμ. Η μεγάλη μπαταρία των 77,4 kWh να συνδυαστεί με κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς (με ένα και δύο μοτέρ, αντίστοιχα). Στην πρώτη περίπτωση η μέγιστη ισχύς είναι 229 ίπποι και η μέγιστη αυτονομία 528 χλμ. Στη δεύτερη, η ισχύς ανεβαίνει στους 325 ίππους, ενώ η αυτονομία υποχωρεί στα 484 χλμ.

Οδηγούμε το Kia EV6

Αργότερα θα λανσαριστεί το κορυφαίο EV6 GT, αποκλειστικά τετρακίνητο, με την μεγάλη μπαταρία, ισχύ 585 ίππων, αυτονομία 406 χλμ. και επιδόσεις που αντιστοιχούν σε σπορ αυτοκίνητο: 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,5 δλ. και τελική ταχύτητα 260 χλμ/ώρα.

Τρία είναι τα επίπεδα εξοπλισμού του EV6: Platinum, Titanium και GT-Line. Οι τιμές πώλησής του στην ελληνική αγορά αρχίζουν από τα 40.190 ευρώ, για το Platinum με τους 170 ίππους και την μπαταρία των 58 kWh. Στην τιμή (όπως και τις υπόλοιπες) υπολογίζονται η κρατική επιδότηση του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά” και προωθητική ενέργεια 2.000 ευρώ από την Kia.

Αναλυτικά οι τιμές στον ακόλουθο πίνακα:

O εξοπλισμός είναι πολύ πλούσιος από την έκδοση Platinum, καθώς περιλαμβάνει:

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!