Αυτονομία 1.210 χιλιομέτρων για το Tesla Model S! (video)

Με μια πειραματική μπαταρία από την Our Next Energy, το μεγάλο ηλεκτρικό sedan αποκτά εντυπωσιακή αυτονομία, κινoύμενο με μέση ταχύτητα 88 χλμ/ώρα

Αυτονομία 1.210 χιλιομέτρων για το Tesla Model S! (video)

Με μια πειραματική μπαταρία από την Our Next Energy, το μεγάλο ηλεκτρικό sedan αποκτά εντυπωσιακή αυτονομία, κινoύμενο με μέση ταχύτητα 88 χλμ/ώρα

Το εικονιζόμενο Tesla Model S, χρησιμοποιώντας μία πειραματική μπαταρία, κατάφερε να διανύσει απόσταση 1.210 χιλιομέτρων μόνο με μια φόρτιση! Η μπαταρία του Gemini 001 (όπως ονομάστηκε το αυτοκίνητο δοκιμής) προσφέρει ενέργεια 203,7 kWh και κατασκευάστηκε από την εταιρεία τεχνολογίας μπαταριών «Our Next Energy» (ONE) με έδρα τις ΗΠΑ. Το μεγάλο ηλεκτρικό sedan ταξίδεψε σε δρόμους της Αμερικής με μέση ταχύτητα 88 χλμ./ώρα, σε με μια δοκιμή που έγινε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2021.

Η ONE λέει ότι η μπαταρία της είναι η λύση στο άγχος που προκαλεί η αυτονομία των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, κάτι που θα επιταχύνει την αποδοχή τους από το κοινό. Ισχυρίζεται ότι παράγοντες όπως η υψηλή ταχύτητα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η οδήγηση σε ορεινούς δρόμους και η ρυμούλκηση, μειώνουν την πραγματική αυτονομία των EV έως και 35% σε σχέση με την επίσημη αυτονομία που αναφέρουν οι κατασκευαστές.

Την ώρα που η αύξηση των σταθμών φόρτισης είναι μια ευρέως συζητούμενη λύση, η ONE υποστηρίζει ότι η αναμονή, οι χαμηλές ταχύτητες φόρτισης και η φόρτιση της μπαταρίας μέχρι ένα ποσοστό, δυσκολεύουν τη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον πραγματικό κόσμο. Αντί οι οδηγοί να σταματούν κάθε 200-250 χιλιόμετρα για να φορτίζουν, η εταιρεία πιστεύει ότι η λύση είναι οι μπαταρίες που προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη αυτονομία και επιτρέπουν την ολοκλήρωση μεγάλων διαδρομών χωρίς υποχρεωτικές στάσεις φόρτισης.

Αφού το Gemini 001 διένυσε 1.210 χλμ. με σημείο αφετηρίας και τερματισμού το Ντιτρόιτ, ο Mujeeb Ijaz, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ONE, σχολίασε: «Θέλουμε να επιταχύνουμε τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων εξαλείφοντας το άγχος της αυτονομίας που προβληματίζει τους περισσότερους καταναλωτές σήμερα. Έχουμε πλέον επικεντρωθεί στην εξέλιξη αυτής της μπαταρίας σε ένα νέο προϊόν, που ονομάζεται Gemini και θα επιτρέπει στους οδηγούς να κάνουν μεγάλα ταξίδια μόνο με μία  φόρτιση, βελτιώνοντας παράλληλα το κόστος και την ασφάλεια με τη χρήση βιώσιμων υλικών».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!