Η Sony εισβάλλει στην αυτοκίνηση! (video)

Με το πρωτότυπο SUV, Vision S 02 EV, ο ιαπωνικός κολοσσός ,επιβεβαιώνει τις προθέσεις του να μπει στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας

Η Sony εισβάλλει στην αυτοκίνηση! (video)

Με το πρωτότυπο SUV, Vision S 02 EV, ο ιαπωνικός κολοσσός ,επιβεβαιώνει τις προθέσεις του να μπει στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας

Η Sony εκφράζει ανοιχτά την επιθυμία της να ασχοληθεί με την κατασκευή αυτοκινήτων, παρουσιάζοντας το Vision-S 02, δεύτερο πρωτότυπο μοντέλο της, στην έκθεση CES 2022. Παράλληλα ανακοίνωσε την ίδρυση μιας νέας θυγατρικής εταιρείας, της Sony Mobility Inc. Ο ιαπωνικός κολοσσός ηλεκτρονικών μας ξάφνιασε πριν δύο χρόνια, όταν παρουσίασε στην ίδια έκθεση το Vision-S, ένα αυτοκίνητο ανταγωνιστικό του Tesla Model S. Τότε δήλωνε ότι το μοντέλο ήταν μόνο ένα πεδίο δοκιμής των αισθητήρων και της 5G τεχνολογίας vehicle-to-vehicle. Όμως το γεγονός ότι το όχημα είχε φτιαχτεί από την Magna Steyr, την αυστριακή εταιρεία κατασκευής οχημάτων, έδειχνε ότι το μοντέλο είχε προοπτικές παραγωγής.

Τώρα, μετά από δύο χρόνια δοκιμών και εξέλιξης του Vision-S στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, η Sony αποκάλυψε το Vision-S 02. Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό, επταθέσιο SUV με μήκος 4,89 μέτρα, δηλαδή σχεδόν όσο το Tesla Model Y. Η Sony υποστηρίζει ότι βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Vision-S και οι λιγοστές τεχνικές προδιαγραφές που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής φαίνεται να το επιβεβαιώνουν.

Όπως και το προηγούμενο μοντέλο, το Vision-S 02 έχει δύο κινητήρες 268 ίππων, έναν σε κάθε άξονα, ώστε να έχει τετρακίνηση και συνολική ισχύ 536 ίππων. Δεν έχει δημοσιοποιηθεί κανένα στοιχείο για την επιτάχυνση, αλλά η Sony είχε πει το 2020 ότι το Vision-S μπορούσε να φτάσει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα και το SUV ίσως έχει παρόμοια επιτάχυνση. Η εταιρεία λέει ότι το νέο SUV έχει μέγιστη τελική ταχύτητα «πάνω από 180 χλμ/ώρα», αλλά δεν έχει ανακοινώσει τίποτα για την τεχνολογία ή τα μεγέθη των μπαταριών, ούτε έχει δώσει κάποια ένδειξη για την αυτονομία του.

Οι επίσημες εικόνες δείχνουν ότι το Vision-S 02 διαθέτει μια οθόνη υψηλής ευκρίνειας σε όλο το πλάτος του ταμπλό και οθόνες πίσω από τα προσκέφαλα για τους επιβάτες της δεύτερης σειράς καθισμάτων. Μεταξύ των δύο καθισμάτων της τρίτης σειράς διακρίνουμε ένα περιστροφικό χειριστήριο που ενδεχομένως ελέγχει το ηχοσύστημα ή τα πολυμέσα.

Εκτός από την αποκάλυψη του νέου concept car, η εταιρεία εξέδωσε μια σύντομη ανακοίνωση που επιβεβαιώνει την πρόθεση της, στο μέλλον, να κατασκευάσει αυτοκίνητα. «Προκειμένου να επιταχύνει περαιτέρω και να υποβάλει νέες προτάσεις για την εξέλιξη της κινητικότητας, η Sony θα ιδρύσει την εταιρεία Sony Mobility Inc, την άνοιξη του 2022, μέσω της οποίας σκοπεύει να διερευνήσει την είσοδό της στην αγορά των EV». Η Sony Mobility Inc θα αξιοποιήσει νέες τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης και ρομποτικής για να δημιουργήσει «νέα αξία σε διάφορους τομείς», πρόσθεσε η Sony.

Η κίνηση της Sony, θυμίζει τις πρόσφατες ενέργειες της Apple, η οποία έχει πειραματιστεί έντονα στην ανάπτυξη αυτοκινήτων μέσω ενός τμήματος που ονομάζεται Project Titan, αν και ποτέ δεν παρουσίασε κάποιο όχημα, ούτε επιβεβαίωσε επίσημα ότι σκέφτεται να ασχοληθεί με την κατασκευή αυτοκινήτων.

Δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ενημέρωση από την Magna σχετικά με το εάν εμπλέκεται στο Vision-S 02, όμως στα τέλη του περασμένου έτους ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, που ονομάζεται EtelligentReach και θα εφαρμοστεί σε «ένα νέο όχημα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!