Διαθέσιμη για παραγγελία στη Γερμανία η Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+

Αρχίζουν οι πωλήσεις της πρώτης ηλεκτρικής AMG, μαζικής παραγωγής

Διαθέσιμη για παραγγελία στη Γερμανία η Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+

Αρχίζουν οι πωλήσεις της πρώτης ηλεκτρικής AMG, μαζικής παραγωγής

H Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι άνοιξε το βιβλίο παραγγελιών της νέας Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+, με τιμές στη Γερμανία από 152.546 ευρώ. Το πολυτελές ηλεκτρικό sedan επανασχεδιάστηκε και αναβαθμίστηκε, ώστε να έχει την εμφάνιση και την απόδοση ενός μοντέλου της AMG. Διαθέτει σύστημα μετάδοσης κίνησης με δύο ηλεκτροκινητήρες, νέα εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση και τον εκπληκτικό ήχο που περιμένουμε από ένα μοντέλο AMG. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την τετρακίνηση AMG Performance 4MATIC+, ενεργό σύστημα διεύθυνσης στον πίσω άξονα, αερανάρτηση AMG RIDE CONTROL+ με Adaptive Damping System, καθώς επίσης την οθόνη Hyperscreen και το digital light.

Με το AMG SOUND EXPERIENCE, το EQS 53 4MATIC+ φέρνει ήχο στην ηλεκτρική οδήγηση, με τη βοήθεια ειδικών ηχείων και ενισχυτή. Αποδίδει δύο είδη ήχου, «Authentic» και «Performance» τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του αυτοκινήτου, προσαρμόζοντας την ένταση και τον τόνο στην επιλεγμένη λειτουργία οδήγησης ή στις επιθυμίες του οδηγού. Τα κουμπιά του τιμονιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επιλογή «Balanced», «Sport» ή «Powerful» χαρακτηριστικών.

Για τα πρώτα τρία χρόνια από την αγορά ενός EQS 53 4MATIC+, δεν θα υπάρχει χρέωση για τις βασικές υπηρεσίες Mercedes me Charge και Green Charging. Με το Mercedes me Charge, οι πελάτες μπορούν να φορτίζουν σε οποιονδήποτε δημόσιο σταθμό φόρτισης στην Ευρώπη που  τροφοδοτείται με «πράσινο» ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι το IONITY Unlimited, με το οποίο όλοι οι Ευρωπαίοι πελάτες των AMG EQS μπορούν να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο γρήγορης φόρτισης IONITY δωρεάν για ένα χρόνο, μέσω της εφαρμογής Mercedes me Charge, που παρέχει ενσωματωμένη λειτουργία πληρωμής με απλή τιμολόγηση.

Προαιρετικά υπάρχουν πολλές επιλογές εξατομίκευσης. Το πακέτο AMG DYNAMIC PLUS αυξάνει προσωρινά την ισχύ σε 761 ίππους από 658 και τη ροπή σε 1.020 Nm αντί για 950 Nm, μειώνοντας το χρόνο που χρειάζεται για να φτάσει από στάση στα 100 χλμ./ώρα, σε 3,4 δευτερόλεπτα αντί για 3,8 δευτερόλεπτα. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης το RACE START, αύξηση της μέγιστης ταχύτητας από τα 220 χλμ./ώρα στα 250 χλμ./ώρα και την επιλογή «Performance» του AMG SOUND EXPERIENCE.

Τα εμπρός κεραμικά φρένα υψηλής απόδοσης AMG εγγυόνται μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος, ακριβή έλεγχο και μέγιστη αντοχή ακόμα και κάτω από ακραίες συνθήκες. Οι δαγκάνες, βαμμένες σε μπρούτζινο χρώμα, κάνουν την επιλογή του πακέτου AMG ceramic high-performance composite brake system, διακριτή οπτικά.

Το  AMG TRACK PACE είναι ένα λογισμικό, μέρος του συστήματος infotainment MBUX και έχει σχεδιαστεί για οδήγηση σε πίστα. Καταγράφει περισσότερα από 80 δεδομένα, χρόνους γύρων και τμημάτων της πίστας, καθώς και τη διαφορά από τον καλύτερο χρόνο. Με τη χρήση πράσινου και κόκκινου χρώματος, ο οδηγός μπορεί να πάρει την απαραίτητη πληροφορία χωρίς να αποσπάται η προσοχή του. Το AMG TRACK PACE μπορεί να ενεργοποιηθεί και αργότερα, μέσω αναβάθμισης over-the-air.

Το AMG Night Package κάνει την εξωτερική εμφάνιση ακόμα πιο έντονη, με πολλές λεπτομέρειες σε μαύρο χρώμα όπως τα καπάκια και οι βάσεις των εξωτερικών καθρεπτών, σκούρα πίσω τζάμια, επενδύσεις στα μαρσπιέ κτλ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!