Το Mercedes-Benz eVito με αυξημένη αυτονομία

Και με δυνατότητα ταχύτερης φόρτισης, απευθύνεται τώρα σε ακόμα περισσότερους επαγγελματίες

Το Mercedes-Benz eVito με αυξημένη αυτονομία

Και με δυνατότητα ταχύτερης φόρτισης, απευθύνεται τώρα σε ακόμα περισσότερους επαγγελματίες

Ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε το eVito Tourer, το eVito panel van δέχτηκε από την Mercedes-Benz  αναβάθμιση του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης και νέα μπαταρία, με ωφέλιμη χωρητικότητα 60 kWh. Το μηδενικών εκπομπών ρύπων van, αντικαθιστά το μοντέλο που κυκλοφόρησε το 2018 και προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία, που φτάνει τα 242-314 χιλιόμετρα, καθιστώντας το πιο ελκυστικό σε ένα ευρύτερο φάσμα επαγγελματιών.

Το νέο Mercedes-Benz eVito διατηρεί τα καλά χαρακτηριστικά του προκατόχου και βελτιώνεται εκεί που υπάρχει περιθώριο. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης δίνει στους εμπρός τροχούς ισχύ 116 ίππων. Χάρη στον υδρόψυκτο φορτιστή AC 11 kW, το eVito μπορεί να φορτίσει σε εναλλασσόμενο ρεύμα (AC), σε αποθήκες ή δημόσιους σταθμούς φόρτισης, αλλά μέσω της υποδοχής φόρτισης CCS έχει τη δυνατότητα ταχυφόρτισης σε συνεχές ρεύμα (DC). Με τη στάνταρ ισχύ φόρτισης 50 kW ή την προαιρετική 80 kW, η μπαταρία του van μπορεί να φορτιστεί από 10 έως 80% σε σταθμό ταχείας φόρτισης DC σε περίπου 50 ή 35 λεπτά αντίστοιχα. 

Το νέο μοντέλο προσφέρει επίσης διάφορα επίπεδα ανάκτησης για τη φόρτιση της μπαταρίας κατά την οδήγηση, μέσω μιας έξυπνης λειτουργίας. Ο οδηγός μπορεί να αλλάξει την ένταση της ανάκτησης μέσω μοχλών πίσω από το τιμόνι. Για παράδειγμα το DAUTO  προσφέρει ένα ιδιαίτερα αποδοτικό και άνετο στυλ οδήγησης, ενώ τρία επιπλέον προγράμματα οδήγησης βοηθούν τον οδηγό να επιλέξει μεταξύ της μέγιστης άνεσης και της μέγιστης αυτονομίας όσο κινείται.

Με την τοποθέτηση της μπαταρίας στο πάτωμα, το εσωτερικό έχει ως και 6,6 m³ όγκο φόρτωσης, μια σημαντική προϋπόθεση για πολλούς επαγγελματικούς κλάδους, ειδικά στις μεταφορές εμπορευμάτων. Το eVito panel van (χωρίς πλαϊνά παράθυρα) διατίθεται σε δύο διαφορετικά μήκη: 5,140 μέτρα και 5,370 μέτρα. Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει τροχούς 17 ιντσών, θερμαινόμενο κάθισμα για τον οδηγό, τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με υπολογιστή ταξιδιού και φόρτιση DC έως 50 kW. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης πολλά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης, όπως το Active Brake Assist, το Attention Assist και το Headlight Assist.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!