Πλησιάζει η στιγμή για τα Volkswagen ID.5 και ID.5 GTX

Τα δύο μεγάλα ηλεκτρικά SUV θα αποκαλυφθούν διαδικτυακά

Πλησιάζει η στιγμή για τα Volkswagen ID.5 και ID.5 GTX

Τα δύο μεγάλα ηλεκτρικά SUV θα αποκαλυφθούν διαδικτυακά

Τα μεγαλύτερα – προς το παρόν τουλάχιστον – μέλη της οικογένειας ID. θα παρουσιάσει η Volkswagen το απόγευμα της Τετάρτης 3 Νοεμβρίου. Πρόκειται για τα SUV με coupe σιλουέτα ID.5 και ID.5 GTX, τα οποία θα ενσωματώνουν την τελευταία γενιά ηλεκτρικού συστήματος κίνησης αλλά και λογισμικού της γερμανικής μάρκας. Το ID.5 θα προσφέρει κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ το σπορ ID.5 GTX ηλεκτρική τετρακίνηση, χάρη στην παρουσία δύο ηλεκτρικών μοτέρ.

Τα δύο μοντέλα βασίζονται στην πλατφόρμα ΜΕΒ, η οποία προορίζεται αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα. Το λανσάρισμά τους στην ευρωπαϊκή αγορά θα γίνει εντός του 2022. Καθώς είναι πλήρως συνδεδεμένα με το περιβάλλον, τα ID.5 και ID.5 GTX θα μπορούν να λαμβάνουν ανανεώσεις λογισμικού εξ αποστάσεως (over-the-air) και θα επικοινωνούν με τις υποδομές (τεχνολογία Car2X).

Στο ID.5 GTX, τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ – ένα σε κάθε άξονα – εξασφαλίζουν κίνηση σε όλους τους τροχούς και συνδυαστική ισχύ 299 ίππων, ενώ η μεγάλη μπαταρία ιόντων λιθίου 77 kWh προσφέρει αυτονομία έως 497 χλμ.

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε το πρωτότυπο Volkswagen ID.5 GTX

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!