Η Volkswagen μπήκε στο βιβλίο των Ρεκόρ Guinness

Το ID.4 πραγματοποίησε το μεγαλύτερο ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε μία χώρα

Η Volkswagen μπήκε στο βιβλίο των Ρεκόρ Guinness

Το ID.4 πραγματοποίησε το μεγαλύτερο ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε μία χώρα

Μετά από 100 μέρες ταξιδιού με το ηλεκτρικό SUV ID.4 και αφού έκαναν στάση σε 628 εκθέσεις της Volkswagen σε 48 πολιτείες των ΗΠΑ, οι Rainer Zietlow και Derek Collins έφθασαν στον προορισμό τους. Στο Herndon της Βιρτζίνια, όπου βρίσκεται η έδρα του Volkswagen Group Αμερικής, πληροφορήθηκαν ότι από τα στελέχη του οργανισμού Guinness World Records ότι σημείωσαν ρεκόρ για την μεγαλύτερη απόσταση από ηλεκτρικό όχημα (χωρίς ηλιακά πάνελ) σε μία χώρα. Η απόσταση που διένυσαν με το Volkswagen ID.4 ξεπέρασε τα 56.000 χλμ. και ήταν υπερδιπλάσια του προηγούμενου σχετικού ρεκόρ.

«Ήταν εξαιρετικό το γεγονός ότι μπόρεσα να μοιραστώ τις εμπειρίες που βιώσαμε με το ID.4 με τόσους διαφορετικούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού στις αντιπροσωπείες της Volkswagen», δήλωσε ο Zietlow. Το δίδυμο των οδηγών χρησιμοποίησε κυρίως το δίκτυο φορτιστών της Electrify America, κάνοντας στάση σε 208 σημεία φόρτισης.

Το ID.4 πωλείται στην ελληνική αγορά από την Kosmocar-Volkswagen, σε τιμές από 38.000 ευρώ για την έκδοση με τους 149 ίππους. Πρόσφατα ανακοινώθηκε η έναρξη διάθεσης της σπορ έκδοσης του ηλεκτρικού SUV, που ονομάζεται ID.4 GTX. (από 53.500 ευρώ). Χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες που έχουν τοποθετηθεί στους άξονες και αποδίδουν συνδυαστικά 299 ίππους, το ID.4 GTX απολαμβάνει ηλεκτρική τετρακίνηση, που αυξάνει τα επίπεδα πρόσφυσης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!