Οδηγοί των ηλεκτρικών ενωθείτε!

Ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων από διάφορες χώρες της Ευρώπης θα ταξιδέψουν έως τη Γλασκώβη για την Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή

Οδηγοί των ηλεκτρικών ενωθείτε!

Ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων από διάφορες χώρες της Ευρώπης θα ταξιδέψουν έως τη Γλασκώβη για την Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή

Εκπρόσωποι των Συλλόγων Οδηγών Ηλεκτρικών Οχημάτων από μια σειρά ευρωπαϊκών χωρών θα παραβρεθούν στη Διάσκεψη COP26 του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, στη Γλασκώβη, για να ζητήσουν την ταχύτερη μετάβαση σε μεταφορές που χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων θα ζητήσουν όλα τα νέα αυτοκίνητα και τα ελαφρά φορτηγά που πωλούνται στις 28 χώρες που εκπροσωπούνται στην Παγκόσμια Συμμαχία Οδηγών Ηλεκτρικών οχημάτων (GEVA) να μπαίνουν στην πρίζα ως το 2030 και να έχουν αποκλειστικά μηδενικές εκπομπές ρύπων μέχρι το 2035, το αργότερο. Προς το παρόν γίνεται μια στροφή στην ηλεκτροκίνηση σε πολλές χώρες αλλά μπορεί να επιταχυνθεί μέσω επιπλέον επιδοτήσεων.

Η κλιματική αλλαγή έχει ήδη καταστροφικές επιπτώσεις στον πλανήτη. Οι πάγοι λιώνουν, η στάθμη των θαλασσών ανεβαίνει, έχουμε έντονες ξηρασίες και καύσωνες, αλλά και ισχυρότερους τροπικούς κυκλώνες και τυφώνες. Αυτά έχουν φέρει σημαντικές απώλειες ζωών, επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και καταστροφή του περιβάλλοντος που θα επιδεινωθεί τα επόμενα χρόνια. Οι μεταφορές αντιπροσωπεύουν το 24% των άμεσων εκπομπών CO2 παγκοσμίως, εκ των οποίων τα οχήματα είναι υπεύθυνα για σχεδόν το 75%. Η GEVA προωθεί τη γρήγορη μετάβαση από οχήματα που καίνε ορυκτά καύσιμα σε αυτά που λειτουργούν με καθαρή και ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια. Σήμερα το θέμα είναι πιο επείγον από οποιαδήποτε άλλη στιγμή.

Για να μεταφερθεί αυτό το μήνυμα στο COP26, οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων από την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο θα συμμετέχουν στο «Electric Road to COP26», ξεκινώντας ένα ταξίδι από την Αγγλία φορτίζοντας με 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια στο GRIDSERVE Electric Forecourt στο Essex. Στη συνέχεια θα φιλοξενηθούν από το myenergi στο Grimsby, όπου θα δουν μερικές από τις πιο πρόσφατες προτάσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και λύσεις μηδενικού άνθρακα για τα σπίτια. Η διαδρομή περνά από το σημείο όπου κατασκευάζεται το gigafactory μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων Britishvolt στο Northumberland, πριν τα οχήματα φτάσουν για να φορτίσουν στη Σκωτία, στο Forth Valley College του Falkirk, καταλήγοντας στην τη Γλασκώβη στο Κέντρο Καινοτομίας Arnold Clark.

Τέλος οι οδηγοί θα κατευθυνθούν στη Διάσκεψη COP26 προκειμένου να:

  • Υποστηρίξουν την πολύ ταχύτερη μετάβαση σε μηδενικούς ανθρακικούς ρύπους παγκοσμίως.
  • Ευαισθητοποιήσουν το κοινό στα οφέλη της ηλεκτροκίνησης για το περιβάλλον και την υγεία, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα και συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα.
  • Προωθήσουν τη φωνή των Συλλόγων Οδηγών Ηλεκτρικών Οχημάτων που συνεργάζονται με τη GEVA σε παγκόσμιο επίπεδο.
Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!