Δίκτυο φόρτισης με 3.500 σταθμούς από την Bridgestone

Η εταιρεία ελαστικών θα συνεργαστεί στον τομέα της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με τον πάροχο EVBox

Δίκτυο φόρτισης με 3.500 σταθμούς από την Bridgestone

Η εταιρεία ελαστικών θα συνεργαστεί στον τομέα της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με τον πάροχο EVBox

Το σχέδιό της να εγκαταστήσει έως και 3.500 νέες θέσεις φόρτισης στο ευρωπαϊκό δίκτυο λιανικής και υπηρεσιών της, μέσα σε διάστημα πέντε ετών, ανακοίνωσε η Bridgestone. Η εταιρεία ελαστικών θα συνεργαστεί με την EVBox, πάροχο λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV), για την επέκταση των υποδομών φόρτισης εντός της Ευρώπης.  Το ευρωπαϊκό δίκτυο λιανικής πώλησης και εξυπηρέτησης της Bridgestone περιλαμβάνει  δίκτυα όπως το Speedy και το First Stop.

Το πενταετές αυτό σχέδιο, το οποίο είναι το πλέον πρόσφατο στα πλαίσια στήριξης, που παρέχει η Bridgestone ως προς την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων, ως μέρος της δέσμευσής της να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος κινητικότητας, θα ξεκινήσει από τη Γαλλία και την Ιταλία και θα επεκταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το νέο δίκτυο φόρτισης της Bridgestone θα αποτελείται από κανονικούς και γρήγορους σταθμούς φόρτισης, εγκατεστημένους σε στρατηγικές τοποθεσίες και θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων, τόσο ιδιωτικών όσο και οχημάτων στόλου. Θύρες γρήγορης φόρτισης θα εγκατασταθούν σε διαδρομές υψηλής ζήτησης για γρήγορη φόρτιση όσων μετακινούνται. Η συνεργασία θα διευκολυνθεί μέσω του συνεργάτη της EVBox, TSG – φροντίζοντας για τη σύναψη συμβάσεων και την εγκατάσταση των σταθμών φόρτισης.

Χάρη στη συνεργασία μεταξύ της Bridgestone και της EVBox, οι οδηγοί και οι στόλοι ΗΟ θα έχουν πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης της Ευρώπης, που αποτελείται από ένα δημόσιο δίκτυο φόρτισης με πάνω από 130.000 σταθμούς φόρτισης και 3.500 νέους, μέσω μιας μοναδικής λύσης: μιας ειδικής κάρτας ή μίας εφαρμογής για κινητά, μέσω του λογισμικού διαχείρισης φόρτισης της EVBox.

Παρέχοντας πρόσβαση σε όλες αυτούς του σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη, η εφαρμογή (ή η κάρτα) προσφέρει επιπλέον ευκολία και αποτελεσματικότητα στους χρήστες της, μέσω μίας κεντρικής πλατφόρμας πληρωμών και τιμολόγησης, παρέχοντας δεδομένα σχετικά με τις συνήθειες επαναφόρτισης, πράγμα το οποίο θα επιτρέψει στους χρήστες της να ταξιδέψουν από τη Σεβίλλη στο Ελσίνκι χρησιμοποιώντας την ίδια μοναδική λύση.

Μέσω της συνεργασίας με την EVBox, το δίκτυο λιανικής πώλησης της Bridgestone θα προσφέρει επίσης στους οδηγούς ΗΟ τη δυνατότητα να αγοράσουν και να εγκαταστήσουν στο σπίτι τους σταθμούς φόρτισης ΗΟ, ενισχύοντας τη δέσμευση της εταιρείας για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ΗΟ, ως περισσότερο βιώσιμη επιλογή κινητικότητας.

Επενδύσεις για την στήριξη της υιοθέτησης της ηλεκτρικής κινητικότητας από την Ευρώπη

Η Bridgestone βλέπει τα ηλεκτρικά οχήματα ως μια τεράστια ευκαιρία να επιτύχει τη φιλοδοξία της για ουδέτερο άνθρακα έως το 2050 και να καταστήσει την κινητικότητα πιο βιώσιμη για το περιβάλλον, ιδίως με το 20% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη το 2025 να αναμένεται να είναι ΗΟ.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για να υλοποιηθεί ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον: Η ετήσια έρευνα της Bridgestone σχετικά με την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την Ευρώπη διαπίστωσε ότι, από τους ερωτηθέντες που δεν σκέφτονται να αποκτήσουν ηλεκτρικό όχημα, το 50 % ανέφερε ως αιτία, την ανεπαρκή υποδομή φόρτισης. Αυτή η πρόκληση υποστηρίζεται από το πακέτο της ΕΕ «Fit for 55», το οποίο απαιτεί από τα κράτη μέλη να επεκτείνουν τη δυνατότητα φόρτισης αναλογικά με τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών ρύπων και να εγκαθιστούν σημεία φόρτισης και ανεφοδιασμού ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους. 

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος κινητικότητας, η Bridgestone ανανεώνει τη δομή της επιχείρησής της για να είναι σε θέση να υποστηρίξει την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων. Μέσω μιας πλήρως ενσωματωμένης προσέγγισης, η Bridgestone επενδύει στην ανάπτυξη τεχνολογιών ελαστικών και ελαστικών υψηλής ποιότητας για ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και σε εξειδικευμένες λύσεις στόλων και κινητικότητας. Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων και αναπτύσσει ένα δίκτυο λιανικής πώλησης και εξυπηρέτησης που είναι έτοιμο για ΗΟ -προσφέροντας υπηρεσίες συντήρησης ηλεκτρικών οχημάτων και ελαστικών, φόρτισης ΗΟ και κινητών service για ηλεκτρικά οχήματα όλα κάτω από μια αιγίδα. Η συμβολή στην επέκταση των υποδομών φόρτισης της Ευρώπης μέσω της συνεργασίας με την EVBox αποτελεί ένα μεγάλο ορόσημο σε αυτό το ταξίδι. 

«Εξέλιξη και ανάπτυξη παράλληλα με την ηλεκτρονική κινητικότητα και τις απαιτήσεις της»

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Bridgestone και της EVBox, ο Christophe de Valroger, VP Retail Operations, στην Bridgestone EMIA, είπε: «Η Bridgestone έχει δεσμευτεί να συμβάλει στην υλοποίηση του ηλεκτρικού μέλλοντος, συνεργαζόμενη με κορυφαίους κατασκευαστές ΗΟ με την ανάπτυξη ελαστικών υψηλής ποιότητας και βιώσιμων τεχνολογιών που πληρούν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις των ΗΟ. Το κλειδί για αυτές τις προσπάθειες είναι επίσης η δημιουργία ενός πραγματικά έτοιμου για ηλεκτρικά οχήματα,  δικτύου λιανικής και υπηρεσιών. Μέσω αυτής της συνεργασίας θα στηρίξουμε την πολύ αναγκαία επέκταση των ευρωπαϊκών υποδομών φόρτισης και θα παρέχουμε στους οδηγούς και τους χειριστές των στόλων την ευκολία και την αποδοτικότητα που απαιτούν. Η EVBox ηγείται της δημιουργίας της βιομηχανίας φόρτισης ΗΟ από το 2010. Αποτελεί σίγουρα τον σωστό συνεργάτη για εμάς».

«Η Bridgestone, ως επιχείρηση, έχει πάθος με τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος κινητικότητας. Το είδαμε να ζωντανεύει μέσα από πολλές πρόσφατες ανακοινώσεις και συνεργασίες και είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με μια εταιρεία με κοινές φιλοδοξίες», δήλωσε ο Bram Poeth, CCO στο EVBox Group. «Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας μακροπρόθεσμης συνεργασίας μεταξύ ηγετών της βιομηχανίας που θα εξελιχθεί και θα αναπτυχθεί παράλληλα με την ηλεκτρονική κινητικότητα και τις απαιτήσεις της».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!