Το Cupra Tavascan Extreme E δείχνει το δρόμο

Η σπορ μάρκα παρουσίασε σε πρωτότυπη μορφή την επόμενη γενιά του ηλεκτρικού αγωνιστικού της

Το Cupra Tavascan Extreme E δείχνει το δρόμο

Η σπορ μάρκα παρουσίασε σε πρωτότυπη μορφή την επόμενη γενιά του ηλεκτρικού αγωνιστικού της

Με το Tavascan Extreme E Concept η Cupra παρουσιάζει αφενός το επόμενο στάδιο του πρωταθλήματος Extreme E με ηλεκτρικά off road αγωνιστικά και αφετέρου τη σχεδιαστική γλώσσα που θα χρησιμοποιηθεί στη μελλοντική σειρά παραγωγής του Tavascan.

Πρόκειται για το δεύτερο 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο της σπορ μάρκας – μετά το Born –  που θα σχεδιαστεί και θα κατασκευαστεί στη Βαρκελώνη. Η αποκάλυψή του έγινε στο σαλόνι αυτοκινήτου του Μονάχου και η έναρξη πωλήσεών του στις διάφορες αγορές (ανάμεσά τους και η ευρωπαϊκή) προγραμματίζεται για το 2024.

Το CUPRA Tavascan Extreme E Concept χαρακτηρίζεται από μία εντελώς νέα εξωτερική σχεδίαση καθώς και από μία ολιστική προσέγγιση στη χρήση φυσικών υλικών, καθιστώντας το πιο βιώσιμο και ακόμη πιο εύκολα επισκευάσιμο και προσαρμόσιμο.

«Πιστεύουμε ακράδαντα στο project Extreme E στο σύνολό του», δήλωσε ο Antonino Labate, Διευθυντής Στρατηγικής της CUPRA. «Η ηλεκτροκίνηση, η βιωσιμότητα, η ισότητα των φύλων και η ποικιλομορφία είναι κοινές αξίες μεταξύ της CUPRA και του Extreme E. Το CUPRA Tavascan Extreme E Concept είναι ξεκάθαρη απόδειξη της σκληρής δουλειάς που κάνουμε στη CUPRA για να μπορέσουμε να αγωνιστούμε την επόμενη σεζόν».

H σχεδίασε του εμπρός και του πίσω μέρους άλλαξε σημαντικά σε σχέση με το όχημα που αγωνίζεται την πρώτη σεζόν στο Extreme E. Η τεχνολογία LED παρέχει μεγαλύτερη ελευθερία στην παραγωγή ενός οχήματος με CUPRA DNA, ενώ οι προβολείς σε τρεις τριγωνικές ομάδες εκατέρωθεν προσδίδουν πιο επιβλητική εμφάνιση.

Ο φωτισμός τοποθετείται σε ένα πλαίσιο τρισδιάστασης εκτύπωσης – μια τεχνολογία που επιλέχθηκε για να δώσει το CUPRA Tavascan Extreme E Concept ένα επιπρόσθετο σημαντικό πλεονέκτημα.

Τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα ανταλλακτικά μπορούν να κατασκευαστούν σε μόλις έξι ώρες. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα μπορεί να προσαρμοστεί πολύ γρήγορα στις αλλαγές αφού τα ανταλλακτικά θα μπορούν να τοποθετηθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς την ανάγκη δύσχρηστων και ακριβών εργαλείων.

«Το CUPRA Tavascan Extreme E Concept είναι η εξέλιξη του ηλεκτρικού off-road αγωνιστικού μας αυτοκινήτου με ακόμη περισσότερο CUPRA DNA και σχεδίαση που υποδηλώνει τη μελλοντική σχεδιαστική γραμμή της μάρκας. Παράλληλα παρέχει και μεγάλη τεχνική πρόοδο», δήλωσε ο Επικεφαλής Τεχνικής Εξέλιξης της CUPRA Racing, Xavi Serra.

Η κατασκευή μεγάλου μέρους του αμαξώματος από ίνες λιναριού σημαίνει ότι τα φύλλα ανθρακονήματος αντικαθίστανται, μειώνοντας έτσι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και χωρίς να υπάρχει αρνητικό αντίκτυπο στην απόδοση. Μία τεχνολογία που μελλοντικά θα μπορούσε να προσαρμοστεί και στα οχήματα παραγωγής.

Το CUPRA Tavascan Extreme E Concept είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 54 kWh, τοποθετημένη πίσω από το πιλοτήριο για καλύτερη κατανομή βάρους και μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ/ώρα σε περίπου 4 δευτερόλεπτα, τηρώντας τους κανονισμούς των αγώνων.

H CUPRA είναι μέρος του project Extreme E από την αρχή. Είναι η πρώτη μάρκα αυτοκινήτων που ανακοίνωσε τη συμμετοχή της, ενώνοντας τις δυνάμεις της με την ABT Sportsline ως βασικό συνεργάτη της ομάδας. Το Πρωτάθλημα Extreme E ενισχύει την έρευνα εξηλεκτρισμού της CUPRA ενώ προωθεί την ηλεκτροκίνηση, τη βιωσιμότητα και την ισότητα των φύλων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!