BMW i Vision Circular – Το όραμα για το 2040

Με το BMW i Vision Circular, το BMW Group παρουσιάζει τον τρόπο που οραματίζεται τη βιωσιμότητα και την πολυτέλεια το έτος 2040

BMW i Vision Circular – Το όραμα για το 2040

Με το BMW i Vision Circular, το BMW Group παρουσιάζει τον τρόπο που οραματίζεται τη βιωσιμότητα και την πολυτέλεια το έτος 2040

Το BMW i Vision Circular εστιάζει απόλυτα στη βιωσιμότητα και την πολυτέλεια. Το τετραθέσιο αμιγώς ηλεκτρικό compact μοντέλο προσφέρει ένα γενναιόδωρο εσωτερικό χώρο με συνολικό μήκος περίπου τεσσάρων μέτρων. Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας σε όλους τους τομείς και συνεπώς συμβολίζει το φιλόδοξο σχέδιο του BMW Group να γίνει ο πιο βιώσιμος κατασκευαστής στον κόσμο στον τομέα της ατομικής premium κινητικότητας.

Το Vision Vehicle είναι ένα από τα πέντε διαφορετικά πρωτότυπα οχήματα με τα οποία το BMW Group παρουσιάζει πώς οραματίζεται την ιδιωτική αστική μετακίνηση στο εφετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου. Κάτω από μια ενιαία ομπρέλα που καλύπτει την ηλεκτρική κινητικότητα, την ψηφιοποίηση και τη βιωσιμότητα, τα πέντε οχήματα δημιουργούν ένα ευέλικτο μείγμα κινητικότητας σε δύο και τέσσερις τροχούς που τροφοδοτείται από βιώσιμη σκέψη, η οποία καλύπτει ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα αναγκών κινητικότητας ενόψει των ταχέως μεταβαλλόμενων απαιτήσεων και των αυξανόμενων προκλήσεων.

Ο πρωταρχικός στόχος του BMW Group καθώς προσπαθεί να επιτύχει την κλιματική ουδετερότητα είναι να μειώσει τις εκπομπές CO2 σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός οχήματος, ακόμα και με τη χρήση δευτερογενών υλικών όπως ο δευτερογενής χάλυβας και το αλουμίνιο.

Η διαδικασία προμήθειας δευτερογενών υλικών είναι πολύ λιγότερο επιβλαβής για το περιβάλλον και απαιτεί άνθρακα σε σύγκριση με την εξόρυξη και κατασκευή πρωτογενούς υλικού. Αυτό μπορεί να επιφέρει σημαντική βελτίωση στο ανθρακικό αποτύπωμα ενός οχήματος. Προς το παρόν, τα οχήματα του BMW Group κατασκευάζονται κατά μέσο όρο με σχεδόν 30 % ανακυκλωμένα και επαναχρησιμοποιημένα υλικά και το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί σταδιακά στο 50 %.

Ο σχεδιαστικός στόχος του BMW i Vision Circular ήταν η δημιουργία ενός οχήματος που επιτυγχάνει 100% χρήση ανακυκλωμένων υλικών και 100% ανακυκλωσιμότητα. Το ίδιο ισχύει και για τη συσκευή αποθήκευσης ενέργειας: η μπαταρία είναι 100 % ανακυκλώσιμη και κατασκευάζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά.

Η σχεδίαση αποπνέει καθαρότητα, το όχημα αποτελείται από μικρό αριθμό εξαρτημάτων, ενώ το αμάξωμα του δεν είναι βαμμένο, αλλά το ανοιχτό χρυσό χρώμα προέρχεται από το ανοδιωμένο φινίρισμα του ανακυκλωμένου αλουμινίου.

Ακόμη και όταν δεν κινείται, το i Vision Circular η γραμμή οροφής και το σφηνοειδές σχήμα του αμαξώματος δίνουν την αίσθηση της κίνησης και ο χώρος των επιβατών με τα μεγάλα τζάμια, δίνει μια αίσθηση ελαφρότητας. Μέσα στις πολλές καινοτομίες του μοντέλου είναι και το τρισδιάστατα εκτυπωμένο τιμόνι.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!