Volkswagen ID. Life – Ηλεκτρικό με 20.000 ευρώ

Το Volkswagen ID. Life θα είναι το μικρό ηλεκτρικό της γερμανικής εταιρείας που θα κυκλοφορήσει το 2025 με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ

Volkswagen ID. Life – Ηλεκτρικό με 20.000 ευρώ

Το Volkswagen ID. Life θα είναι το μικρό ηλεκτρικό της γερμανικής εταιρείας που θα κυκλοφορήσει το 2025 με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ

Η Volkswagen παρουσίασε το νέο, μικρό ηλεκτροκίνητο μοντέλο της που ονομάζει ID. Life. Πρόκειται για την πρωτότυπη μορφή του μοντέλου, με μικρές διαστάσεις, ρετρό σχεδιαστικές αναφορές και τιμή που θα είναι κάτω από τα 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα πλάνα της εταιρείας θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2025. Βασίζεται στη γνωστή «ηλεκτρική» πλατφόρμα MEB, αλλά για πρώτη φορά μοντέλο που κάνει τη χρήση της θα έχει τη μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς.

Η απόδοση του ηλεκτρικού κινητήρα θα είναι 230 ίπποι και θα κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία 57 kWh του εξασφαλίζει αυτονομία που αγγίζει τα 400 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση.

Σχεδιαστικά διαφοροποιείται σημαντικά από τα υπόλοιπα ηλεκτρικά μοντέλα της Volkswagen. Το ID. Life διακρίνεται για την τετραγωνισμένη αισθητική του και τα ρετρό στοιχεία.

Τα φωτιστικά σώματα LED στο εμπρός μέρος έχουν ακριβώς το ίδιο σχήμα με τα πίσω, για χάρη της ομοιομορφίας. Οι κλασικοί εξωτερικοί καθρέπτες έχουν δώσει τη θέση τους σε κάμερες, τουλάχιστον στην πρωτότυπη εκδοχή του μοντέλου, ενώ υπάρχει και μια διχρωμία στο αμάξωμα, μαύρου και λευκού.

Για την κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά με σεβασμό στο περιβάλλουν. Το εσωτερικό του διακρίνεται για την τεχνολογία, αλλά και την ευελιξία που προσφέρει. Τόσο τα εμπρός, όσο και τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται, διαμορφώνοντας την καμπίνα σε χώρο θέασης για κινηματογράφο ή για μεταφορά μεγάλων αντικειμένων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!