Η Jeep γιορτάζει τα 80α γενέθλια της… μπαίνοντας στην πρίζα

Ποιος να το φανταζόταν πριν μερικές δεκαετίες ότι μία μάρκα σχεδόν συνώνυμη με την τετρακίνηση και τις σκληρές εκτός δρόμου διαδρομές θα έκανε στροφή στην ηλεκτροκίνηση

Η Jeep γιορτάζει τα 80α γενέθλια της… μπαίνοντας στην πρίζα

Ποιος να το φανταζόταν πριν μερικές δεκαετίες ότι μία μάρκα σχεδόν συνώνυμη με την τετρακίνηση και τις σκληρές εκτός δρόμου διαδρομές θα έκανε στροφή στην ηλεκτροκίνηση

Έχουν περάσει ακριβώς 80 χρόνια από τις 15 Ιουλίου του 1941, όταν η «Willys-Overland Co.» υπέγραψε σύμβαση με το Υπουργείο Άμυνας των Η.Π.Α. για την παραγωγή του πρώτου στρατιωτικού οχήματος Jeep. Σήμερα η εταιρία γνωστή  σε όλο τον κόσμο, με μια προϊοντική γκάμα που συνεχώς επεκτείνεται σε νέες κατηγορίες, με φανατικούς φίλους και πρωτοποριακό πνεύμα, όπως αποδεικνύει και η αξιοποίηση του Plug-in Hybrid συστήματος 4xe, που αποτελεί φυσική εξέλιξη της Jeep.

«Γιορτάζουμε την 80η μας επέτειο συνεχίζοντας μια ανοδική πορεία προς το μέλλον», δήλωσε ο κ. Christian Meunier, Chief Executive Officer της Jeep. «Επεκτείνουμε τη γκάμα μας σε νέες κατηγορίες, με το 7θεσιο Jeep Grand Cherokee L, διατηρώντας παράλληλα σταθερή βάση στην κατηγορία των Premium SUV, με τα νέα Wagoneer και Grand Wagoneer. Επόμενο βήμα είναι η παρουσίαση του ολοκαίνουργιου Jeep Grand Cherokee, το οποίο για πρώτη φορά θα εφοδιάζεται με την Plug-in Hybrid τεχνολογία 4xe. Είμαστε απολύτως εστιασμένοι στο όραμα για ένα εξηλεκτρισμένο μέλλον.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Jeep, Christian Meunier, μιλάει στο MotorOne.gr για τις προκλήσεις της ηλεκτροκίνησης

Παράλληλα με τους εορτασμούς για αυτή τη σημαντική επέτειο, η εταιρία τιμά και το όραμα του στόχου μηδενικών ρύπων, με ένα ξεχωριστό video για τη νέα εξηλεκτρισμένη εποχή της Jeep, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά κατά στην εκδήλωση, Stellantis EV Day 2021. Το video παρουσιάζει το μοναδικό τρόπο με τον οποίο η Jeep προσεγγίζει την ηλεκτροκίνηση, αλλά και τις εξελίξεις που θα φέρει για ένα καλύτερο μέλλον. To video συνοδεύει η μουσική του δημοφιλούς συγκροτήματος Bastille.

«Έχουμε δεσμευθεί στο να κάνουμε την Jeep την πιο πράσινη και παράλληλα την πιο συναρπαστική μάρκα SUV.  Ο εξηλεκτρισμός της γκάμας θα επιτρέψει στους αγοραστές να ταξιδεύουν αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, απολαμβάνοντας μια αποδοτική και ευχάριστη εμπειρία στο δρόμο και παράλληλα τις καλύτερες από ποτέ δυνατότητες εκτός δρόμου με σχεδόν απόλυτη ησυχία», συμπλήρωσε ο κ. Meunier.

Το όραμα για μηδενικούς ρύπους αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό ορόσημο στην 80χρονη ιστορία της μάρκας που συνεχίζει να προσδιορίζεται από την ελευθερία, την πρωτοπορία και τις καινοτόμες τεχνολογίες 4×4.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!