Lexus LF-ZL: Concept πολυτελούς ηλεκτρικού SUV

Το concept Lexus LF-ZL θα γίνει η νέα ναυαρχίδα της μάρκας, όταν φτάσει στην παραγωγή.

Lexus LF-ZL: Concept πολυτελούς ηλεκτρικού SUV

Το concept Lexus LF-ZL θα γίνει η νέα ναυαρχίδα της μάρκας, όταν φτάσει στην παραγωγή.

Η Lexus σχεδιάζει να γίνει αμιγώς ηλεκτρικός κατασκευαστής έως το 2035 και μια έκδοση παραγωγής του τελευταίου της concept της, LF-ZL, θα βοηθήσει την ιαπωνική εταιρεία πετύχει το στόχο της. Το LF-ZL αποκαλύφθηκε μαζί με το LF-ZC sedan concept στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο και σημαίνει «Lexus Future Zero-emission Luxury». Σύμφωνα με τη Lexus το LF-ZL παρουσιάζει έναν πολυτελή τρόπο ζωής με μια ξεχωριστή οδηγική εμπειρία.

Η επόμενη γενιά των Lexus EV, όπως τα LF-ZC και LF-ZL, θα χρησιμοποιεί νέες μπαταρίες υψηλής απόδοσης από τη μητρική εταιρεία Toyota, οι οποίες αυξάνουν την αυτονομία, μειώνουν το βάρος και βελτιώνουν τη συνολική απόδοση. Η μάρκα έχει αναφέρει ότι τα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία μπαταριών θα έχουν τη δυνατότητα να διανύουν έως και 1.000 χλμ. με μία μόνο φόρτιση και μεταξύ αυτών ενδέχεται να συγκαταλέγονται και τα LF-ZL και LF-ZC, αλλά φανταζόμαστε ότι αυτό θα μειωθεί με το μεγαλύτερο αμάξωμα SUV του LF-ZL.

Όσον αφορά το μέγεθος, το LF-ZL είναι μεγαλύτερο από το σημερινό SUV Lexus RX, με μήκος 5,3 μέτρα, πλάτος 2.02 μ. και ύψος 1,7 μ., γεγονός που το καθιστά περισσότερο ανταγωνιστή του επερχόμενου Range Rover EV. Το LF-ZL έχει ένα τεράστιο μεταξόνιο 3,35 μ., το οποίο βοηθά στο άνοιγμα της καμπίνας για τη μεγιστοποίηση του χώρου. Υπάρχει μια συρόμενη πίσω πόρτα και μια μπροστινή πόρτα που ανοίγει κατά 90 μοίρες για να διευκολύνει όσο το δυνατόν περισσότερο την είσοδο και την έξοδο.

Στο εσωτερικό, το τετραθέσιο LF-ZL είναι ένα καθαρό concept με εξαιρετικά λεπτά καθίσματα, άφθονο φωτισμό περιβάλλοντος και φουτουριστική τεχνολογία. Το τιμόνι σε στυλ ζυγού της Lexus έχει νέα εμφάνιση, με το πάνω μέρος του να έχει κλίση μακριά από τον οδηγό, ενώ υπάρχουν δύο μικρές οθόνες εκατέρωθεν, με τον επιλογέα ταχυτήτων και τις επιλογές του συστήματος infotainment να εμφανίζονται σε αυτές.

Μπροστά από τον συνοδηγό υπάρχει μια τεράστια οθόνη που εκτείνεται στη μέση του ταμπλό. Το LF-ZL κάνει χρήση της επόμενης γενιάς του συστήματος infotainment της Lexus με το λειτουργικό σύστημα Arene OS. Έχει σχεδιαστεί για να καταγράφει τις προτιμήσεις του οδηγού, ώστε να προσφέρει μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία με ρυθμίσεις διαδρομής, πληροφορίες και γενικές ενδείξεις.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Lexus στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!