H ανανεωμένη Bentley Bentayga παίρνει… Α σε επίπεδο εξοπλισμού

Η γκάμα των πολυτελών SUV υψηλών προδιαγραφών της Bentley λαμβάνει διακριτικές αναβαθμίσεις για το μοντέλο του 2024, που διαθέτει ένα νέο επίπεδο εξοπλισμού «A».

H ανανεωμένη Bentley Bentayga παίρνει… Α σε επίπεδο εξοπλισμού

Η γκάμα των πολυτελών SUV υψηλών προδιαγραφών της Bentley λαμβάνει διακριτικές αναβαθμίσεις για το μοντέλο του 2024, που διαθέτει ένα νέο επίπεδο εξοπλισμού «A».

Η Bentley βελτίωσε τη γκάμα της Bentayga, του πολυτελούς SUV υψηλών προδιαγραφών, μοιράζοντας μέρος των αναβαθμίσεων του πλαισίου από την έκδοση Extended Wheelbase (EWB) στα στάνταρ μοντέλα και παρουσιάζοντας το νέο επίπεδο εξοπλισμού Bentayga A. Είναι διαθέσιμη είτε με twin-turbo V8 βενζινοκινητήρα ή με plug-in υβριδικό V6, τώρα που η ναυαρχίδα W12 δεν υπάρχει πια.

Οι μεγάλύτερες αλλαγές αφορούν κυρίως την Bentayga με τυπικό μεταξόνιο, καθώς διαθέτει πλέον το σύστημα διεύθυνσης στους πίσω τροχούς που πρωτοπαρουσιάστηκε στην EWB. Είναι πλέον στάνταρ στις εκδόσεις S και Azure, βελτιώνοντας την ευελιξία σε χαμηλές ταχύτητες και τη σταθερότητα σε υψηλές. Το σύστημα συνεργάζεται με την υπάρχουσα τεχνολογία πλαισίου της Bentayga, όπως η εξελιγμένη αερανάρτηση και τα ενεργά αντιστρεπτικά συστήματα. Μπορεί να συνδυαστεί με προαιρετική σπορ εξάτμιση και κεραμικά φρένα.

Η νέα έκδοση Bentayga A τοποθετείται μεταξύ των βασικών μοντέλων και της Azure και διαθέτει τη διαμόρφωση μάσκας της EWB με πτερύγια και την επιλογή νέων τροχών 21 ιντσών. Το εσωτερικό διατίθεται με 15 διαφορετικές επιλογές χρωμάτων δέρματος, καθώς και τρία στάνταρ διακοσμητικά μοτίβα. Η πλήρης γκάμα εσωτερικών και εξωτερικών χρωμάτων της Bentley είναι επίσης διαθέσιμη μέσω της εκτεταμένης λίστας επιλογών του προγράμματος εξατομίκευσης Mulliner.

Διαθέσιμες σε όλες τις Bentayga είναι μερικές νέες προσθήκες στην εξωτερική γκάμα χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων επτά νέων σατινέ φινιρισμάτων. Παράλληλα, η EWB, μπορεί τώρα να εξοπλιστεί με την προδιαγραφή Styling, η οποία προσθέτει ένα μικρό πτερύγιο στο πίσω μέρος, προεκτάσεις μαρσπιέ και ένα επιπλέον στοιχείο επένδυσης γύρω από τους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες για μια πιο σπορ εμφάνιση.

Στο εσωτερικό, η Bentley ανασχεδίασε επίσης το σύστημα κλιματισμού, ώστε να περιλαμβάνει πιο ουσιαστικό φιλτράρισμα του αέρα της καμπίνας. Διαθέτει ένα νέο σύστημα αυτόματης παρακολούθησης σωματιδίων που θα ανακυκλώνει αυτόματα τον αέρα μέσα στην καμπίνα, εάν τα επίπεδα εξωτερικής ρύπανσης είναι πολύ υψηλά. Το σύστημα λαμβάνει δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης, και ενεργοποιείται εκ των προτέρων κατά την είσοδο σε σήραγγες όπου οι ρύποι είναι συνήθως υψηλότεροι.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Bentley στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!