Το νέο Jeep Wrangler έρχεται στην Ευρώπη

Το Jeep Wrangler ανανεώνεται, με ανασχεδιασμένη μάσκα, νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και οθόνη αφής 12,3″ για το σύστημα πολυμέσων Uconnect.

Το νέο Jeep Wrangler έρχεται στην Ευρώπη

Το Jeep Wrangler ανανεώνεται, με ανασχεδιασμένη μάσκα, νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και οθόνη αφής 12,3″ για το σύστημα πολυμέσων Uconnect.

Το νέο Jeep Wrangler για το 2024 διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην γκάμα της Jeep, προσφέροντας σημαντική αναβάθμιση στους τομείς της τεχνολογίας, της άνεσης και της ασφάλειας, χωρίς συμβιβασμό στις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες. Η ανανεωμένη γενιά είναι πιο ικανή σε κάθε τομέα. Η αναγνωρίσιμη αισθητική του Jeep Wrangler είναι αναβαθμισμένη με νέα μάσκα, που έχει μαύρα και πιο λεπτά στελέχη. Πρόκειται για μια αλλαγή που εκτός από αισθητικό έχει και λειτουργικό σκοπό, αφού βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του κυκλώματος ψύξης διοχετεύοντας περισσότερο φρέσκο αέρα.

Η κεραία είναι πλέον ενσωματωμένη στο παρμπρίζ προκειμένου να προστατεύεται από κλαδιά και κάθε άλλο κίνδυνο στην εκτός δρόμου οδήγηση, ενώ οι ζάντες που έχουν διάμετρο από 17 έως και 20″ βάζουν τη δική τους πινελιά στο φρεσκάρισμα του Wrangler, μαζί με την νέα απόχρωση Anvil. Για την οροφή υπάρχουν διαθέσιμα δύο hardtop εκ των οποίων το ένα είναι μαύρο και το άλλο βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος. Είναι επίσης διαθέσιμο το Sky One-Touch που ανοίγει ηλεκτρικά και το hardtop με Sunrider, ενώ παραμένουν οι διαιρούμενες πόρτες.

Με το πιο εξελιγμένο σύστημα κίνησης που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Jeep, το Wrangler 4xe Plug-In Hybrid αποδίδει 380 ίππους (280 kW) και 637 Nm ροπής, πετυχαίνοντας έως 51 χλμ. αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης σε αστικό πεδίο. Για το Wrangler 2024, η μπαταρία (Li-NMC) των 17 kWh μπορεί να τροφοδοτεί εξωτερικές συσκευές όπως smartphone και tablet, μέσω του Jeep 4xe Power Box που περιλαμβάνει τέσσερις πρίζες 230 V.

Η καμπίνα του νέου Wrangler έχει αποκτήσει premium στοιχεία και υψηλή τεχνολογία. Η κεντρική κονσόλα είναι λιτή και με έντονο ανάγλυφο, σε αρμονία με την οριζόντια γραμμή του ταμπλό και τον πίνακα οργάνων που περιβάλλεται από μαλακά υλικά (ύφασμα ή πολυουρεθάνη) με εμφανείς ραφές.

Όλα τα Wrangler 2024 διαθέτουν αναβαθμισμένο σύστημα hands-free με βελτιωμένη αναγνώριση της φωνής, ενώ οι εκδόσεις Sahara και Rubicon έχουν ηχοαπορροφητικό παρμπρίζ, πιο παχιά μοκέτα και επιπρόσθετο ηχομονωτικό υλικό γύρω από το παρμπρίζ και στις μεσαίες κολόνες του αμαξώματος, για χαμηλότερο επίπεδο θορύβου.

Η νέα οθόνη αφής 12,3″ είναι η μεγαλύτερη που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Wrangler και υποστηρίζει την λειτουργία του συστήματος πολυμέσων Uconnect 5 που συνδέεται ασύρματα με Apple CarPlay και Android Auto. Είναι πέντε φορές πιο γρήγορο από την προηγούμενη γενιά του συστήματος, ενώ χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα Android και δέχεται over-the-air (OTA) αναβαθμίσεις, που σε βάθος χρόνου θα διευρύνουν συνεχώς τις δυνατότητές του.

Tο νέο Wrangler έχει επίσης αναβαθμισμένες συνδεδεμένες υπηρεσίες. Για παράδειγμα, με τη λειτουργία «Send&Go» μπορεί να αποσταλεί μια διαδρομή από το smartphone στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου και η καθοδήγηση να ξεκινήσει χωρίς να χρειάζεται άλλη ενέργεια. Επίσης, το On-board navigation κάνει την κάθε διαδρομή πιο άνετη και ασφαλή, ενημερώνοντας τον οδηγό και τους επιβάτες σε πραγματικό χρόνο για την κυκλοφορία, για απρόοπτα συμβάντα, ακόμα και για τις σταθερές κάμερες ταχύτητας που βρίσκονται εγκατεστημένες στο δρόμο.

Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής Jeep app, ο χρήστης μπορεί να ελέγχει απομακρυσμένα τη φόρτιση, να βλέπει πού βρίσκεται το αυτοκίνητο και εάν είναι κλειδωμένο, να ενεργοποιεί τα φώτα, τον κλιματισμό, αλλά και μέσω του Trip Report να βλέπει ανάλυση του οδηγικού στυλ, προκειμένου να το βελτιώνει προς όφελος της πιο οικονομικής οδήγησης. Το σύστημα κίνησης διαθέτει τρία προφίλ λειτουργίας:

  • Hybrid: Είναι η προεπιλογή που συνδυάζει αυτόματα τον θερμικό κινητήρα με τους ηλεκτρικούς. Όσο η μπαταρία είναι επαρκώς φορτισμένη η κίνηση είναι ηλεκτρική και ο θερμικός κινητήρας εμπλέκεται όταν η φόρτιση πέσει κάτω από ένα προκαθορισμένο σημείο.
  • Electric: Το σύστημα λειτουργεί αμιγώς ηλεκτρικά και μόνο όταν η μπαταρία εκφορτιστεί ή οδηγός ζητήσει περισσότερη ισχύ από αυτή που μπορεί να δώσει ο ηλεκτροκινητήρας ενεργοποιείται ο κινητήρας βενζίνης.
  • eSave: Δίνει προτεραιότητα στον κινητήρα βενζίνης προκειμένου η ενέργεια της μπαταρίας να καταναλωθεί όταν χρειάζεται. Για παράδειγμα σε εκτός δρόμου οδήγηση ή σε αστικές περιοχές όπου οι θερμικοί κινητήρες είναι απαγορευμένοι. Υπάρχει επιλογή μεταξύ διατήρησης ενέργειας ή φόρτισης της μπαταρίας από το μενού του Uconnect.

Όλα τα Jeep Wrangler έχουν τη σφραγίδα «Trail Rated», που σηματοδοτεί τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες, οι οποίες υποστηρίζονται από τεχνικά χαρακτηριστικά που εγγυώνται αντοχή στη σκληρή χρήση. Ο πήχης ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στη σκληροτράχηλη έκδοση Rubicon, που διαθέτει «πλευστό» πίσω άξονα Dana 44 HD. Η συγκεκριμένη διάταξη σημαίνει πως η πλήμνη του τροχού είναι ξεχωριστή από το ημιαξόνιο, εξασφαλίζοντας αξιοπιστία, αντοχή, και εύκολη συντήρηση. Το βασικό όφελος του συγκεκριμένου τύπου άξονα είναι ότι δε μεταφέρονται στα ημιαξόνια φορτία που σχετίζονται με το βάρος του αυτοκινήτου, παρά μόνο οι δυνάμεις στρέψης που περιστρέφουν τον τροχό.

Χρησιμοποιώντας ένα ξεχωριστό πλαίσιο ως βάση (body on frame), το Wrangler είναι ικανότερο από ποτέ σε κάθε έδαφος, επωφελούμενο από τις βελτιωμένες ρυθμίσεις στην ανάρτηση. Παράλληλα, η χρήση αλουμινίου υψηλής αντοχής στις θύρες και τους μεντεσέδες τους, στο καπό, στα φρύδια των φτερών και στο πλαίσιο του παρμπρίζ, μαζί με την πίσω πόρτα από μαγνήσιο, φροντίζουν για αξιοσημείωτη ελάττωση του βάρους, που με τη σειρά της έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην μείωση της κατανάλωσης.

Η υποβοήθηση της οδήγησης και η συνολική ασφάλεια έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη του νέου Wrangler. Για αυτό και όλα τα νέα Wrangler θα έχουν στο βασικό εξοπλισμό τους αερόσακους οροφής και για πρώτη φορά οι δύο πλευρικές θέσεις του πίσω καθίσματος θα διαθέτουν ζώνες ασφαλείας με προεντατήρες και περιοριστή δύναμης. Ιδιαίτερη σημασία έχουν και οι δομικές βελτιώσεις που εξασφαλίζουν καλύτερη συμπεριφορά και απορρόφηση δυνάμεων στις πλευρικές συγκρούσεις.

Σε ό,τι να κάνει με τα συστήματα ADAS και την υποβοήθηση του οδηγού, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης και ενεργό cruise control, που φρενάρει το αυτοκίνητο μέχρι τη στάση, επιτήρηση τυφλού σημείου που αναγνωρίζει και διασταυρούμενο όχημα κατά την όπισθεν, το νέο σύστημα ανίχνευσης κόπωσης οδηγού Drowsy Driver Alert, Lane Departure Warning και αναγνώριση των σημάτων κυκλοφορίας.

Τα πρώτα Jeep Wrangler 2024 θα φτάσουν στο ευρωπαϊκό δίκτυο πωλήσεων μέσα στο πρώτο μισό του 2024, διαθέσιμα στις εκδόσεις Sahara και Rubicon.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Jeep στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!