Έκθεση Μονάχου: To concept supercar Polestar Synergy

Η σουηδική εταιρεία παραγωγής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων Polestar βρίσκεται στο κατώφλι του ντεμπούτου ενός GT και ενός ανοιχτού σπορ αυτοκινήτου. Υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσει ένα supercar;

Έκθεση Μονάχου: To concept supercar Polestar Synergy

Η σουηδική εταιρεία παραγωγής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων Polestar βρίσκεται στο κατώφλι του ντεμπούτου ενός GT και ενός ανοιχτού σπορ αυτοκινήτου. Υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσει ένα supercar;

Η Polestar αποκάλυψε τη νικητήρια συμμετοχή από το διαγωνισμό σχεδιασμού Hot Wheels, με ένα μοντέλο πλήρους κλίμακας του εντυπωσιακού Synergy να εκτίθεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου IAA στο Μόναχο. Το νικητήριο concept car Synergy συνδύασε τρεις διαφορετικές συμμετοχές από τις 600 που υποβλήθηκαν συνολικά, και κατασκευάστηκε τους τελευταίους έξι μήνες.

Πέραν του γεγονότος ότι υιοθετεί τη σχεδιαστική γλώσσα της Polestar, το concept car δημιουργήθηκε με γνώμονα τη νοοτροπία των Hot Wheels. Κατά τη διάρκεια της 55χρονης ιστορίας της, η μάρκα παιχνιδιών αυτοκινήτων έχει γίνει διάσημη για τα δικά της εξωφρενικά σχέδια, καθώς και για την ακριβή αναπαράσταση γνωστών αυτοκινήτων δρόμου σε κλίμακα 1/64.

Ο διαγωνισμός περιορίστηκε αρχικά σε 10 φιναλίστ, με την κριτική επιτροπή να καταλήγει σε δύο εξωτερικά και ένα εσωτερικό σχέδιο, τα οποία συνδυάστηκαν μεταξύ τους σε αυτό το τελικό μοντέλο. Το αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακό και ασυνήθιστο μονοθέσιο supercar που φαίνεται να συνδυάζει στοιχεία από αυτοκίνητα παραγωγής και αγωνιστικά, με τη χαρακτηριστική αισθητική γλώσσα της Polestar.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται καθαρά για ένα αυτοκίνητο επίδειξης, λήφθηκαν υπόψη ρεαλιστικοί περιορισμοί διάταξης, με χώρο για τους ηλεκτροκινητήρες και ρεαλιστικά διαμορφωμένο πακέτο μπαταριών. Το αμάξωμα έχει ύψος μόλις 1,04 μέτρα και μήκος 4,56 μ. Το νικητήριο δίδυμο φοιτητών σχεδιασμού έχει έδρα το Παρίσι, και επαινέθηκε για τη χρήση των κοίλων όγκων.

Αν και δεν προορίζεται για να προμηνύσει κάποιο μοντέλο παραγωγής, το Synergy θα μπορούσε κάλλιστα να παρουσιάζει λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε μελλοντικούς σχεδιασμούς. Ο διευθύνων σύμβουλος της Polestar, Thomas Englath, σχολίασε: «Συγχαρητήρια στους νικητές. Το όραμά τους και η ομαδική συνεργασία με τους σχεδιαστές μας, οδήγησε σε ένα πραγματικά υπέροχο αυτοκίνητο».

«Η συνεργασία με τη Mattel για τον διαγωνισμό σχεδιασμού Polestar του επόμενου έτους και τα επερχόμενα μοντέλα σε κλίμακα των αυτοκινήτων παραγωγής μας θα φέρουν τη μάρκα Polestar και αυτόν τον πρωτοποριακό διαγωνισμό σε ένα ακόμη ευρύτερο κοινό. Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι τα ηλεκτρικά οχήματα, είτε στην πραγματικότητα ή ως παιχνίδια, μπορούν να είναι εξίσου, αν όχι πιο συναρπαστικά από τα αντίστοιχα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης».

Έτσι, ενώ αυτό μπορεί να μην είναι ο πρώτος υπαινιγμός ενός πιθανού supercar της Polestar, το Synergy θα μπει σε μαζική παραγωγή, σε μορφή που θα μπορούσε ο καθένας να αγοράσει: σε κλίμακα 1/64.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!