Έκθεση Μονάχου: Νέα Mercedes-Benz E-Class All-Terrain

H Mercedes-Benz αποκάλυψε την τετρακίνητη crossover εκδοχή της καινούριας E-Class.

Έκθεση Μονάχου: Νέα Mercedes-Benz E-Class All-Terrain

H Mercedes-Benz αποκάλυψε την τετρακίνητη crossover εκδοχή της καινούριας E-Class.

Στην έκθεση του Μονάχου κάνει πρεμιέρα και μια καινούρια έκδοση της νέας E-Class. Ο λόγος για την τετρακίνητη Mercedes-Benz E-Class All-Terrain, που βασίζεται στην E-Class Estate και ουσιαστικά πρόκειται για ένα υπερυψωμένο SW με αυξημένη δυνατότητα εκτός δρόμου κίνησης.

Αποτελεί έκπληξη η τολμηρή απόφαση της γερμανικής εταιρείας να παρουσιάσει μια εναλλακτική πρόταση κόντρα στη μόδα των SUV.

Εμφανισιακά η E-Class All-Terrain διαφέρει από την Estate χάρη σε στοιχεία όπως η διαφορετική μάσκα με τις δύο (αντί για μία) ασημένιες μπάρες, τα άβαφα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και τα νέα σχέδια ζαντών 18’’-20”.

Το μήκους 4,9 μ αμάξωμα έχει 46 χιλ. αυξημένη απόσταση από το έδαφος και στάνταρ τετρακίνηση 4MATIC, ενώ η απόσβεση της αερανάρτησης είναι διαρκώς αυτορυθμιζόμενη.

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει επιλογές βενζίνης, diesel και plug-in hybrid. Βασική είναι η E 220 d 4MATIC διαθέτει 2λιτρο turbodiesel με ήπιο υβριδικό σύστημα και ισχύ 197+23 ίππους, ενώ στην περίπτωση της βενζινοκίνητης E 450 4MATIC ο εξακύλινδρος 3.0 turbo συνδυάζεται επίσης με σύστημα mild hybrid και αποδίδει 381+23 ίππους.

Κορυφαία επιλογή είναι η plug-in hybrid E 300 de 4MATIC, πουν συνδυάζει τον 2λιτρο diesel με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία 25,4 kWh. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 313 ίππους και η ηλεκτρική αυτονομία κυμαίνεται από 85 έως 102 χλμ.. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων.

Το εσωτερικό μπορεί να εξοπλιστεί με την Mercedes MBUX Superscreen. Σε αυτή την περίπτωση, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η κεντρική οθόνη αφής του infotainment συνοδεύονται από μία τρίτη οθόνη, μπροστά από τον συνοδηγό. Ο χώρος αποσκευών είναι μεγάλος με όγκο 615 λίτρα και αυξάνεται στα 1.830 λτ. με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων (plug-in hybrid: 460 – 1,675 λτ.).

Οι πωλήσεις της νέας Mercedes-Benz E-Class All-Terrain στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!